Restauratie Juffershuis

Van start!

Op buitenplaats Leyduin staat een bijzonder zomerhuis uit de 18e eeuw: het Juffershuis. Twee halfzusters van Jacob van Lennep woonden er tientallen zomers. Van Lennep zorgde ervoor dat Amsterdammers vanaf halverwege 19e eeuw van schoon drinkwater uit de duinen werden voorzien.

 

Rijksmonument krijgt nieuwe bestemming

Het Juffershuis wordt nu volledig gerestaureerd, want dit houten Rijksmonument verkeerde in zeer slechte staat en bevatte asbest. Beschermers van Landschap Noord-Holland, Landschap Noord-Holland zelf, de provincie en enkele fondsen (Prins Bernhard Cultuurfonds - JG Ruigrok Stichting - Vrienden van Leyduin) brachten samen het benodigde geld bijeen om te starten. Straks kan iedereen vanuit de Gasterij Leyduin genieten van de landgoedsfeer. Omringd door prachtige natuur. De restauratie zal begin 2017 klaar zijn.

 

Volg het restauratieproces

Met beeld laten wij u hier zien hoe alles vorm krijgt. Het Juffershuis wordt namelijk opnieuw opgebouwd. Een spannend proces!
Of volg ons via Facebook en Twitter.

Meehelpen met het herstel kan nog steeds, want het herstel is kostbaar. Wij doen een beroep op iedereen die van de buitenplaats houdt een donatie te doen. Dank u wel!

 

Wilt u meer weten over het vroegere 'Leven op Leyduin''? Koop dan ons boekje met de mooiste anekdotes.

 

Historische foto's: verzameling Richard Everard