Inrichting openbaar groen gemeenten

Loosdrechtsedijk
© Roel van Gerwen

Meer groene ruimte voor mensen en dieren

De provincie heeft "aanpak Groen Kapitaal' geformuleerd. Noord-Hollandse gemeenten kunnen hier invulling aan geven door meer openbaar groen te ontwikkelen, die ecologisch te onderhouden en zo planten en dieren meer ruimte te geven. Een mooie ambitie, maar hoe doe je dat?  En welke soorten gedijen het beste in de omgeving die u ecologisch in wilt richten? Dit vraagt om specialistische, ecologische kennis die u als gemeente vaak niet in huis hebt.

Specialistische kennis, om ú te ontzorgen

Inrichting, aanleg en onderhoud van ecologisch groen is een specialiteit van Natuurlijke Zaken. Wij hebben alle kennis en expertise in huis om u als gemeente met deze taak geheel te ontzorgen. Onze experts zijn precies op de hoogte van actuele ontwikkelen op het gebied van wet- en regelgeving in alle gebieden in Noord-Holland. Bij hen kunt u terecht met al uw vragen op dit gebied. Zij hebben veel ervaring met de inrichting van waterpartijen, parken, bermen of andere groene zones en ze weten welke soorten planten, vlinders en vogels gedijen. De groenploeg van Natuurlijke Zaken is specialist in het ecologisch aanleggen en onderhouden van groen en kan de aanleg voor u verzorgen.

Mooie voorbeelden zijn projecten in Amsterdam en in Haarlem.

Martijn Korthorst

Functie

Senior Projectleider

Als ecoloog adviseert Martijn Korthorst bij het opstellen van natuurbeleidsplannen, beheer- en monitoringsonderzoeken en natuureffectrapportages. Hij houdt zich bezig met PAS-maatregelen en de ontwikkeling van paludicultuur. Daarnaast heeft hij brede veldkennis van vogels, amfibieën, reptielen en vlinders en de Wet Natuurbescherming.

Neem contact op
Martijn Korthorst
© Cees de Jonge
cover M4 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven