Vacature senior boswachter (37 uur)

Eilandspolder vanuit lucht / Dutchphoto
© Dutchphoto

Wordt dit jouw werkgebied?

Landschap Noord-Holland is een dynamische en resultaatgerichte organisatie die vol overtuiging de natuur in Noord-Holland koestert en investeert in haar medewerkers. Een organisatie die jou als medewerker zelfstandigheid biedt en verantwoordelijkheden geeft. Als organisatie vinden wij het leuk om met veel inzet en enthousiasme aan de gestelde doelen te werken.

Over de afdeling Gebieden

De afdeling Gebieden bestaat uit drie regio’s verdeeld van noord naar zuid over de provincie Noord-Holland: Wadden en Duinen, Weidevogelgebieden en Buitenplaatsen en Forten. Elke regio heeft een klein team
boswachters onder leiding van een gebiedsmanager. Samen met vrijwilligers, boeren en aannemers voert elk team de coördinatie over het zelfstandige beheer van zo’n 30 gebieden. Het gebiedsteam realiseert daarnaast uitbreiding en verdieping op basis van een Gebiedsplan, samen met andere afdelingen binnen Landschap Noord-Holland. 

Wat zijn je werkzaamheden?

Als Senior Boswachter ben je zowel een inhoudsdeskundige als een administratief coördinator. Je bent het gezicht van Landschap Noord-Holland voor bezoekers, vrijwilligers, omwonenden, ondernemers en lokaal bestuur. Verbinden en organiseren zijn je sterke punten en de kwaliteit bewaken is iets dat je van nature doet. Dankzij jouw overzicht en oog voor processen, worden signalen opgepikt en werkzaamheden vloeiend gerealiseerd. Je zorgt samen met je collega’s voor het realiseren van het gebiedsplan en voor het behoud en ontwikkeling van natuur in Noord-Holland. Je onderschrijft het belang van planmatig werken binnen vastgestelde kwaliteitsnormen, budgetten en planningen. Je bewaakt en coördineert de bijbehorende registratie van beheerwerkzaamheden van initiatieffase tot evaluatie. Je bent hiervoor een voorbeeld en vraagbaak voor je collega-boswachters in het team en de deskundige die over alle aspecten van natuurbeheer kan communiceren met bezoekers, vrijwilligers, omwonenden, ondernemers en lokaal bestuur. Je werkt net zo lief op kantoor als in het veld. Naast je kennis en passie voor natuurbeheer, zet je je in om onze gebieden voor het publiek toegankelijk, geliefd en aantrekkelijk te maken. Je kunt op een of meerdere specialismen breed worden ingezet binnen de afdeling Gebieden, bij voorkeur voor financiën, pachtzaken en/of beheeradministratiesystemen. 

Wat heb je nodig?

•    Een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur bos- en natuurbeheer;
•    Aantoonbare ervaring met weidevogel-, moeras- en waterbeheer;
•    Kennis van en ervaring met CMSI en het opstellen van pachtcontracten;
•    Ervaring met het maken van werkbeschrijvingen en het aansturen van aannemers;
•    Kennis van relevante wetgeving, bv. aanbestedingswetgeving, Arbo, SNL, omgevingsrecht, etc.;
•    Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk; 
•    Beschikken over een akte van opsporingsbevoegdheid (BOA) en RTGB diploma is een pre; 
•    Flexibiliteit en bereidheid mee te draaien in de weekenddiensten (om de drie weken);
•    Rijbewijs B (en E).

Meer informatie

Het aanvangssalaris bedraagt circa € 2.789,- tot € 3.597,- bij een fulltime dienstverband van 37 uur conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen. De standplaats is Akersloot/Landsmeer. Een assessment maakt mogelijk een onderdeel uit van de procedure. 
Vragen? Neem dan contact op met Onno Steendam (gebiedsmanager), 06 27 13 60 47.

Geïnteresseerd?

Stuur jouw motivatie met CV uiterlijk 14 februari 2020 per mail naar Personeelszaken@landschapnoordholland.nl o.v.v. Senior Boswachter Weidevogelgebieden. De 1e sollicitatiegesprekken vinden plaats op 21 februari a.s. en de eventuele 2e gesprekken op 25 februari 2020.

cover november

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven