Vacature projectleider Landschap & Cultuurhistorie (32 uur)

Hartger Griffioen
© Cees de Jonge

Ben jij de cultuurhistoricus die wij zoeken? 

Ik ben Hartger Griffioen, projectleider bij Natuurlijke Zaken en ik zoek een nieuwe collega die zich bezig gaat houden met cultuurhistorische projecten en het binnenhalen van nieuwe opdrachten in Noord-Holland. Wij zijn hét groene onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van natuur, landschap en cultuurhistorie. En een inspirerend team van professionals allemaal met onze eigen specialiteit.  Bij ons vind je ecologen, cultuurhistorici, ontwerpers en landschapsarchitecten. Met z'n allen werken we dagelijks aan een mooier Noord-Holland. Wat ik je kan zeggen: het is de allerleukste baan van Noord-Holland. Je bent voor een deel verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe opdrachten en daardoor bepaal je voor een groot deel zelf aan welke projecten je werkt. Als cultuurhistoricus werk je aan het Noord-Hollandse erfgoed zoals cultuurhistorische landschappen, forten en landgoederen. Bovendien werk je de hele dag samen met vakgenoten, klanten en potentiële klanten en werk je aan creatieve oplossingen voor problemen waar zij mee worstelen. Je zit voor een deel binnen op kantoor in Heiloo, maar je bent ook regelmatig buiten, voor begeleiding van de uitvoering van je projecten. 

Wat we doen

Natuurlijke Zaken is de zakelijke dienstverlening van Landschap Noord-Holland en heeft een eigen financiële verantwoordelijkheid. Klanten doen zaken met Landschap Noord-Holland en alle inkomsten komen ten goede aan de eigen natuurgebieden. Met onze klanten geven we dagelijks vorm aan onze missie: "Samen maken we Noord-Holland mooier". Dat mooier maken, doen we in aansprekende projecten en mooie opdrachten in de natuurgebieden van Landschap Noord-Holland en voor opdrachtgevers. Onze opdrachtgevers zijn gemeenten en provincie, particulieren, waterschappen en woningcorporaties.  

Hoe je nieuwe baan er uit ziet?

Je belangrijkste taak is het bewaken van processen en planningen van je eigen projecten en het binnen halen van nieuwe opdrachten. Als cultuurhistorisch professional ben je adviseur voor beleidsmedewerkers van gemeenten of provincie. Je dag kan bijvoorbeeld beginnen bij de provincie met een overleg met een beleidsmedewerker die worstelt met de vraag hoe de energietransitie-opgave ingepast kan worden in het historisch cultuurlandschap in Noord-Holland.  Of je helpt een klant met advies bij het bepalen van cultuurhistorisch beleid of over het herstel van landgoederen. Na deze afspraak rijd je naar kantoor voor een overleg over omzet en acquisitie doelstellingen van de afdeling. Vervolgens werk je de afspraken van het ochtendoverleg uit tot een offerte en bespreek je de aanpak met je collega’s die je gaan helpen. En dan kan het zomaar zijn dat je 's middags op Buitenplaats Leyduin in Heemstede bent te vinden, een buitenplaats in eigen beheer, waar je de uitvoering van het tuinherstel begeleidt. Tussendoor volg je actuele ontwikkelingen op je eigen vakgebied en speur je naar kansen voor nieuwe opdrachten voor Natuurlijke Zaken. 

Geïnteresseerd?

Ben jij goed in procesmanagement en zou je met mij samen willen werken aan de acquisitie van mooie opdrachten? Bekijk dan de uitgebreide vacaturetekst en informatie over salaris en arbeidsvoorwaarden hieronder. Je kunt je motivatiebrief en CV per email sturen aan: Personeelszaken@landschapnoordholland.nl o.v.v. Projectleider Landschap & Cultuurhistorie. Reageren kan tot en met 1 september 2019, maar snel reageren loont. Het kan zijn dat jij de beste kandidaat bent en dan willen wij natuurlijk graag eerder met je in contact komen.

Magazine nr. 3

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je alles over eendenkooien, duinbeken en vlinders. Met wandelroute (19 km) bij Julianadorp en 't Zand.

Naar boven