Sterns - Ruben Smit

WAD film

Het Waddengebied zoals je nog nooit hebt gezien

Op 1 oktober j.l. is de film WAD in première gegaan; de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied. WAD brengt het Waddengebied in beeld zoals je nog nooit hebt gezien. Alle dieren, vogels en planten, het zand, het weer en de seizoenen in één adembenemende film. Ruben Smit laat een registratie zien van dit unieke natuurgebied en al haar bijzondere natuurfenomenen, zowel onder- als bovenwater en in elk jaargetijde. Met filmbeelden waarvan je je serieus zal afvragen of dit Nederland is. Als partner van de film en beheerder van Wadden in Noord-Holland willen we dit bijzondere moment vieren met onze donateurs en andere natuurliefhebbers.

Trailer van de film      Bioscoopagenda

Win een waddenarrangement

Als je de spectaculaire film ziet, dan wil je toch zelf op pad om het wad te ontdekken? Speciaal voor waddenliefhebbers hebben we een heerlijk arrangement samengesteld, met exclusieve natuuruitjes en twee overnachtingen. Een prijs die je niet wilt missen. Meld je aan vóór 31 oktober!

Doe mee
Villa Nieuwland

Gratis voorstelling voor donateurs

Speciaal voor onze donateurs organiseren we op zondag 18 november twee gratis voorstellingen van WAD, inclusief een korte presentatie van de filmmaker Ruben Smit. Plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij.

Lees meer
WAD film - Ruben Smit
© Ruben Smit Productions

Word donateur en ontvang twee bioscoopbonnen

Help ons mee om de Wadden in Noord-Holland te beschermen. Je bent al donateur vanaf € 2,50 per maand. En als dank voor jouw steun ontvang je nu tijdelijk twee bioscoopbonnen, zodat je gratis de film WAD kunt bezoeken.

Bekijk voordelen
Waddenzee
© Ruben Smit Productions

Bijna dood ervaring op Razende Bol

"De krachten van de Wadden zijn overweldigend. Er zijn echt momenten geweest dat we vreesden voor ons leven. Op de Razende Bol werden we afgezet bij opkomend tij. Op gegeven moment stonden we op een lapje zand van 30 bij 30 meter en het duurde nog vier uur tot hoogwater. We zagen het water hoger en hoger komen en ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had."

Lees het verhaal

Korte film Razende Bol

Ruben Smit maakte al in 2014 een film over de zeehonden en vogels van de Razende Bol; een zandplaat voor de kust van Den Helder en Texel.
Wadfilm - Ruben Smit
© Ruben Smit Productions

Vogelfotohut

Zelf wadvogels fotograferen en filmen vanuit de fotohut!

Aan de rand van de Waddenzee bij Den Helder ligt de eerste hut in Nederland voor het fotograferen van wad- en watervogels. De hut is verzonken zodat je op ooghoogte en soms van erg dichtbij vogels kunt fotograferen. Je kunt de hut één dag met maximaal twee personen gebruiken.  Met grote kans op kluten, visdieven, bergeenden maar ook lepelaars, oeverlopers, groenpootruiters en eenden.

Bekijk data en prijzen
Lepelaars voor de vogelfotohut / Hans Peeters
© Hans Peeters
Magazine nr. 3 2018

Vraag gratis het natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je deze keer alles over vleermuizen, stuivende duinen, bessen en nog veel meer. Inclusief uitneembare wandel- en fietsroute in de Eilandspolder.

Naar boven