Weidevogelbescherming

Weidevogelbescherming

Samen kunnen we de weidevogels helpen

Nederland is het belangrijkste land in Europa voor weidevogels. Maar het gaat de laatste dertig jaar niet goed met ze, daarom zijn wij actief betrokken bij de weidevogelbescherming in Noord-Holland. We coördineren de vrijwillige weidevogelbescherming en leiden vrijwilligers op die actief willen worden in de weidevogelbescherming.

Programma Boerenlandvogels

Met z’n allen - natuurorganisaties, overheden, agrariërs en vrijwilligers – zetten we ons in om de vogels voor het boerenland te behouden.

Iedereen kan helpen!

Lees meer
Gele Kwikstaart
© Gerard Bos

Wil je je ook vrijwillig inzetten om de weidevogels te beschermen?

Vrijwilligers zijn altijd nodig in het voorjaar wanneer het broedseizoen weer van start gaat. Wanneer je jezelf aanmeld als weidevogelvrijwilliger nemen wij contact met je op.

Cursus

Ieder jaar zijn er nieuwe cursussen weidevogelbescherming. Meld je hier aan.

Wim Tijsen

Functie

Projectmedewerker Boerenlandvogels

Sinds 1999 is Wim bij ons werkzaam als coördinator weidevogelbescherming. Ook in zijn vrije tijd is hij actief als vogelaar waarbij twee soorten vooral kunnen rekenen op zijn aandacht: de tureluur en de kleine zwaan.

Neem contact op
Wim
cover november

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven