Landschapsbeheer in de natuur

Vrijwilligers - Kees Fopma
© Kees Fopma

Samen de handen uit de mouwen

Bij natuur- of landschapsbeheer help je de boswachter in zijn bos, duin, of weidegebied. Of je pakt samen met andere vrijwilligers het onderhoud van een gebied op.

Welke werkzaamheden komen vrijwilligers tegen?

Rietland moet gemaaid worden en boomvrij gehouden. Knotbomen worden vaak om het jaar gezaagd. Daardoor blijft het Hollands landschap mooi en krijgen bijzondere dieren een kans. In de duinen snoeien we bomen en gaan exotische planten tegen. In de bossen brengen we variatie aan door open plekken te maken of struiken aan te planten. De vrijwilligers werken in de gezonde buitenlucht en vaak op bijzondere plekken. Soms moeten ze met boten naar zo’n plek toe.

Hou je van buiten zijn, fysiek bezig zijn en gezelligheid? Wil je je inzetten voor de Hollandse natuur of voor vogels, vleermuizen of padden? Of wil je meer leren over planten en dieren door echt met ze bezig te zijn? Neem dan contact op met ons of met een vrijwilligersgroep bij jou in de buurt.

Annika Langeveld

Functie

Medewerker vrijwilligersondersteuning

Bij Annika kun je terecht voor vragen over natuurbeheer en het opleiden van vrijwilligers.

Neem contact op
Annika
Roelf Hovinga
© Cees de Jonge

Ontvang tips van de boswachter

Onze boswachters kennen de mooiste plekjes. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand tips en routes om de Noord-Hollandse natuur te ontdekken.

Naar boven
Weekendje in de natuur

Maak kans op een weekendje in de natuur

Wil jij er even lekker tussen uit? Maak kans op een weekendje weg in de Nederlandse natuur.