Knotwilg vrijwilliger

Wat jij kunt doen

Je bent onmisbaar voor jouw groene leefomgeving

Dankzij de inzet van veel vrijwilligers blijft het landschap met unieke diersoorten en planten behouden. Ook in jouw buurt of gemeente, zijn veel vrijwilligers actief in de natuur. Neem eens een kijkje bij één van de 150 werkgroepen! "Het is een manier van leven", aldus een actieve vrijwilliger. "Ik ben niet alleen buiten, ik leer veel over de natuur en ontmoet veel verschillende mensen."

Wil jij ook je talenten inzetten voor natuur en landschap in jouw omgeving of in natuurgebieden? Dat kan op allerlei manieren. Veel werkgroepen zoeken nieuwe aanwas voor hun werkgroepen. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden: er zit vast iets leuks voor je bij!

Vacatures

Wil je vrijwilligerswerk doen in onze natuurgebieden? Kom dan als vrijwilliger bij ons werken! We vragen je op de beschikbare vacatures te reageren.

Bekijk de vacatures
Natuurwerkdag
© Seth Carnill

Weidevogelbescherming

Nederland is het belangrijkste land in Europa voor weidevogels. En Noord-Holland is een van de belangrijkste provincies voor deze vogels. Als weidevogelvrijwilliger krijg je van ons een opleiding op maat. Meld je aan!

Meer weten
Man plaatst netbeschermer weidevogelbescherming

Landschapsbeheer

Dankzij de inzet van veel vrijwilligers blijven leefgebieden, planten en dieren in stand. Ook in jouw buurt of gemeente, zijn veel vrijwilligers actief in de natuur. Zelfs langs sportvelden of parken. Neem eens een kijkje bij één van de 150 werkgroepen. "Het is een manier van leven", aldus een actieve vrijwilliger.

Lees verder
Natuurwerkdag
© Seth Carnill

Onderzoek

Veel vrijwilligers ondersteunen het Landschap bij het verzamelen van gegevens over dieren en planten in de provincie Noord-Holland. Help je mee?

Ik doe mee
Vrijwillig onderzoek

Talent aanmelden

Heb je speciale talenten, kennis, vaardigheden of specialismen die je als vrijwillig voor ons wilt inzetten?  Geef je dan op voor onze talentenbank en wij gaan kijken waar we jouw talenten kunnen inzetten. Mail ons dan onder vermelding van vrijwilligerstalent

Mail ons
Natuurwerkdag vrijwilligers
© Gerard Box
cover Magazine2 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Rietorchis

Fietsroute door bloeiende duinen

Fietsen langs De Nollen, Mariëndal en de Zandpolders. Deze route combineert moderne kunst, duinen, middeleeuwse dijken, open polders en natuurgebieden langs de kust.