Knotwilg vrijwilliger

Wat jij kunt doen

Je bent onmisbaar voor jouw groene leefomgeving

Dankzij de inzet van veel vrijwilligers blijft het landschap met dieren en planten behouden. Ook in jouw buurt of gemeente, zijn veel vrijwilligers werkzaam voor de natuur. Neem eens een kijkje bij één van de 130 werkgroepen! "Het is een manier van leven", aldus een actieve vrijwilliger. "Ik ben niet alleen buiten, ik leer veel over de natuur en ontmoet veel verschillende mensen."

Wil jij ook je talenten inzetten voor natuur en landschap in jouw omgeving of in natuurgebieden? Dat kan op verschillende manieren. Veel werkgroepen zoeken meer vrijwilligers voor hun werkgroepen. Ook wij zijn op zoek naar verschillende talenten. Zie hieronder de verschillende manieren om te helpen.

Vacatures

Wil je vrijwilligerswerk doen? Kom dan als vrijwilliger bij ons werken! We vragen je op de beschikbare vacatures te reageren.

Bekijk de vacatures
Natuurwerkdag
© Seth Carnill

Weidevogelbescherming

Nederland is het belangrijkste land in Europa voor weidevogels. Noord-Holland is in Nederland een van de belangrijkste provincies voor deze vogels. Vrijwilligers die actief willen worden in de weidevogelbescherming krijgen van ons een opleiding op maat. 

Meer weten
Man plaatst netbeschermer weidevogelbescherming

Aanmelden als vrijwilliger

Heb je speciale talenten, kennis, vaardigheden of specialismen die je als vrijwillig voor ons wilt inzetten?  Geef je dan op voor onze talentenbank en wij gaan kijken waar we jouw talenten kunnen inzetten. Mail ons dan onder vermelding van vrijwilligerstalent

Mail ons
Natuurwerkdag vrijwilligers
© Gerard Box

Vrijwillig Onderzoek

Veel vrijwilligers ondersteunen het Landschap bij het verzamelen van gegevens over dieren en planten in de provincie Noord-Holland. Help je mee?

Ik doe mee
Vrijwillig onderzoek

Landschapsbeheer

Dankzij de inzet van veel vrijwilligers blijft het landschap met dieren en planten behouden. Ook in jouw buurt of gemeente, zijn veel vrijwilligers werkzaam voor de natuur. Neem eens een kijkje bij één van de 130 werkgroepen. Ook in jouw straat of woonwijk, langs sportvelden of in parken, zijn veel vrijwilligers werkzaam. Neem eens een kijkje bij een van de 150 werkgroepen! "Het is een manier van leven", aldus een actieve vrijwilliger.

Lees verder
Natuurwerkdag
© Seth Carnill
cover november

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven