Landschapsbeheer in de natuur

Natuurwerkdag / Seth Carnill

Samen de handen uit de mouwen

Bij natuur- of landschapsbeheer help je de boswachter in zijn bos, duin, of weidegebied. Of je pakt samen met andere vrijwilligers het onderhoud van een gebied op.

Welke werkzaamheden komen vrijwilligers tegen?

Rietland moet gemaaid worden en boomvrij gehouden. Knotbomen worden vaak om het jaar gezaagd. Daardoor blijft het Hollands landschap mooi en krijgen bijzondere dieren een kans. In de duinen snoeien we bomen en gaan exotische planten tegen. In de bossen brengen we variatie aan door open plekken te maken of struiken aan te planten. De vrijwilligers werken in de gezonde buitenlucht en vaak op bijzondere plekken. Soms moeten ze met boten naar zo’n plek toe.

Lekker buiten

Hou je van fysiek bezig zijn en gezelligheid? Wil je je inzetten voor de Hollandse natuur of voor vogels, vleermuizen of padden? Of wil je meer leren over planten en dieren door echt met ze bezig te zijn? Neem dan contact op met ons of met een vrijwilligersgroep bij jou in de buurt.

Annika Langeveld

Functie

Medewerker vrijwilligersondersteuning

Bij Annika kun je terecht voor vragen over natuurbeheer en het opleiden van vrijwilligers.

Neem contact op
Annika
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
vissenbossen

Onderwaterriffen voor meér biodiversiteit

We willen 600 meter vissenbos aanleggen in het Amstelmeer. Dat is goed voor vissen én andere dieren. Met jouw hulp maken we een prachtig onderwaterparadijs.