Amstelglorie

Vrijwilligersgroep
Regio
Amsterdam
Soort werk
Landschapsbeheer
Beschikbaarheid
Er zijn op dit moment voldoende vrijwilligers
Website
http://www.amstelglorie.nl
amstelglorie

Een tuinpark voor alle Amsterdammers

Het 21 ha grote volkstuincomplex Amstelglorie ligt ingeklemd tussen de Amstel, de A2 en de A10 en bestaat al sinds 1953. Behalve 440 volkstuinen is er ook de Wolkerstuin, de voormalige tuin van Jan en Karina Wolkers. Niet alle grond is bestemd voor tuinen: ongeveer 40% is vrij toegankelijk voor wandelaars en fietsers. De openbare groenzones op het terrein zijn onderdeel van de Ecologische Verbindingslinten van de Hoofdgroenstructuur van gemeente Amsterdam.

Het openbaar groen wordt met zorg ingericht en beheerd door de diverse werkgroepen; zo is er een groep die zich bezighoudt met het bijenlintennetwerk (inclusief diverse grote insectenhotels), een groep die ijsvogelwanden creëert en onderhoudt en een groep die natuurvriendelijke oevers aanlegt. In de loop der jaren is de verscheidenheid aan planten en dieren gegroeid. Er is een speelbos, plas-drasgebied, paddenpoel, bijenkolonies, kruidentuin en een jeu de boulesbaan.

Er zijn geen vaste dagen waarop vrijwilligers werken, dit is afhankelijk van de werkzaamheden en het stukje tuin.

cover magazine 1 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven