Vervolgcursus natuurbeheer II cultuurhistorisch beheer landgoederen

Natuurbeheer
cursus natuurbeheer landgoederen en parken
Natuurbeheer

Vervolgcursus natuurbeheer II - cultuurhistorisch beheer landgoederen

Deze cursus is een vervolg op de cursus Natuurbeheer I landgoederen en parken, maar is toegankelijk voor iedereen met basiskennis van ecologie. Cursisten krijgen inzicht in de keuzes die natuurbeheerders maken, het beheer van diverse onderdelen van een natuurgebied en de invloed op de dier- en plantensoorten.

Er wordt uitleg gegeven over het cultuurhistorisch beheer van groene monumenten.

In de ochtend komt de theorie aan de orde en in de middag gaan we naar buiten en toetsen we de opgedane kennis in het veld met een excursie in het gebied.

Geef je snel op want er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Geef bij organisatie aan bij welke vrijwilligersgroep je actief bent.

Administratiekosten zijn bij annulering niet terug te vorderen.

 

Cursus groenbeheer
© Dutchphoto

Praktische informatie

Samenwerking

De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 600.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

Magazine nr. 3

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je alles over eendenkooien, duinbeken en vlinders. Met wandelroute (19 km) bij Julianadorp en 't Zand.

Naar boven