Verdiepingscursus Predatie boerenlandvogels

Boerenlandvogels
predatie tureluur ei
Boerenlandvogels

Specialisatiecursus omgaan met predatie en boerenlandvogels

Als vrijwilliger ben je de ogen en oren van het gebied. Dat betekent dat je tijdens je werk ook predatoren en de gevolgen van predatie tegenkomt. Tijdens deze theorieavond leren we je hoe je de verschillende predatoren kunt herkennen en wat hun natuurlijke rol en invloed op weidevogels is. En wat je als vrijwilliger of agrariër kan doen om predatie te voorkomen en de weidevogels het meest effectief te beschermen.

We leren je:

  • De verschillende predatoren herkennen
  • Gepredeerde nesten herkennen
  • Gedrag dat weidevogels vertonen op predatoren leren herkennen
  • Welke maatregelen je als boer/vrijwilliger kan nemen
  • Gegevensinvoer via een landelijke website

De cursus is voor jong en oud, voor vrijwilligers en boeren.

De cursus is gratis maar aanmelden is verplicht vanwege het reserveren van de cursusruimte.
 

predatie gruttonest

Praktische informatie

Samenwerking

De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 600.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

cover november

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven