Verdiepingscursus moeilijk opspoorbare nesten ochtend

Boerenlandvogels
verborgen nest
© Sjirk de Boer
Boerenlandvogels

Specialisatiecursus moeilijk opspoorbare nesten en zoektactieken van weidevogels

Begin mei is het gras lang en lopen ook al de eerste kuikens rond. Het kan dan lastig zijn om nog nesten te vinden. Tijdens een dagdeel met een theorieonderdeel en de praktijk leren we je hoe je nesten kan opsporen in het lange gras en welke tactieken en technieken je daarbij kunt gebruiken.

We leren je:

  • Gedrag van weidevogels interpreteren
  • Zoektactieken toe te passen
  • Sporen zoeken in lang gras

De cursus is voor jong en oud, voor vrijwilligers en boeren. Je moet wel de basiscursus hebben gevolgd en minstens 1 jaar ervaring hebben met weidevogelbescherming.

De cursus vindt plaats op vrijdagochtend 8 mei in Hobrede.
Je kan ook kiezen voor de middag van 13.30 uur - 17.00 uur.

De cursus is gratis maar aanmelden is wel verplicht vanwege het reserveren van de cursusruimte.

weidevogels

Praktische informatie

Samenwerking

De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 600.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

cover november

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven