Online lezing: 1000 soorten in jouw eigen achtertuin

Natuurbeheer
mijn 1000 soortentuin
Natuurbeheer

Hoe je met eenvoudige maatregelen de biodiversiteit in jouw eigen omgeving kunt vergroten

Luc Hoogenstein, allround bioloog en natuurfotograaf, ging een jaar lang op zoek in zijn eigen achtertuin en ontdekte daar meer dan 1000 verschillende soorten! Vanavond neemt hij je graag mee in zijn verhaal en laat hij je zien hoe je met simpele aanpassingen de biodiversiteit/soortenrijkdom in je eigen omgeving kunt vergroten.

De laatste jaren gaan veel soorten hard achteruit en lijkt het lastig om biodiversiteit te behouden, laat staan te verhogen. Maar als je de uitdaging aangaat, zul je zien dat er meer mogelijk is dan je in eerste instantie denkt!

Op deze avond nemen we je mee langs alle maanden van het jaar en zien we welke soorten op dat moment een belangrijke rol spelen. We zien met wat voor maatregelen je deze soorten kunt aantrekken en behouden, maar ook waar je ze vervolgens kunt vinden.

Deelname is gratis, maar aanmelden via de website is verplicht, wegens het versturen van de Zoom-link.

Geef bij het aanmelden ook aan bij welke vrijwilligersgroep je actief bent.

Aanmelden kan tot en met 19 april.

Cursus groenbeheer
© Dutchphoto

Praktische informatie

Samenwerking

De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 700.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

cover magazine 1 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven