NIEUW Herhalingscursus omgaan met de bosmaaier

Technisch
bosmaaier
Technisch

Herhalingscursus omgaan met de bosmaaier

Heb je al eerder de cursus werken met de bosmaaier gevolgd, dan is deze herhalingscursus wat voor jou.

In deze herhalingscursus krijg je een korte uitleg over de werking van de bosmaaier en het veilig werken met de bosmaaier. Na een korte oefening in het veld volgt een proeve van bekwaamheid en wordt jouw certificaat weer voor 3 jaar verlengd. 

Een bosmaaier gebruik je als je niet met zeis of een maaimachine aan de slag kan. Maar dat moet wel gezond en veilig gebeuren. Tijdens de cursus komen het hanteren van de bosmaaier, het gebruik van veiligheidsmiddelen, het wisselen van garnituur en het afstellen van het draagstel aan de orde. Zowel de motor- als accu bosmaaier wordt behandeld. 

Geef je snel op want er kunnen maximaal 8 personen deelnemen.

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. 

Per groep kan je twee deelnemers voor deze cursus inschrijven. Geef bij organisatie aan in welke vrijwilligersgroep je actief bent.

De cursussen worden uiteraard gegeven met in achtneming van de coronamaatregelen voor uw en onze veiligheid. 

Administratiekosten zijn bij annulering helaas niet terug te vorderen.

hooivork
© Maarten van Cleef

Praktische informatie

samenwerking

De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 700.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

cover magazine 1 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven
Zevenstippelig Lieveheersbeestje / Henk van Bruggen

Ontvang gratis ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen. Benieuwd?