Fondsenwerving in het groen

Communicatie
money
Communicatie

Cursus fondsenwerving in het groen

Ook voor vrijwilligersgroepen zijn er goede mogelijkheden om fondsen te werven! Waar vind je die fondsen en hoe kan je een aanvraag doen die een grote kans maakt om gehonoreerd te worden.

Welke fondsen zijn er en aan welke bedragen kun je denken. Hoe schrijf je een goed voorstel.

Na deze cursus kan je een aanvraag indienen die voldoet aan de criteria van het fonds, kan je een begroting maken die hierbij past en een goede verantwoording maken. Verder krijg je ideeën en tips om draagvlak te creëren voor je plan.

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Geef bij organisatie aan bij welke vrijwilligersgroep je actief bent.

Administratiekosten zijn bij annulering niet terug te vorderen.

geldboom

Praktische informatie

Samenwerking

De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 600.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

Magazine nr. 3

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je alles over eendenkooien, duinbeken en vlinders. Met wandelroute (19 km) bij Julianadorp en 't Zand.

Naar boven