Cursus omgaan met de zeis

Technisch
zeis
Technisch

Zeisen van ruige graslanden

Maaien met zeis is een prachtig ambacht dat steeds populairder wordt. Deze oude ambacht sluit steeds meer aan bij onze huidige maatschappij met meer aandacht voor duurzaamheid, behoefte aan stilte en hoge brandstof prijzen. Maaien met de zeis is een goed alternatief. Als de zeis scherp is, kost het weinig kracht om er mee te maaien. En een prachtig voordeel: doordat er geen motorgeluid is kan je met een groep rustig werken.

De cursisten leren maaien van gras op een vlak terrein, de zeis te onderhouden en te scherpen en de zeis veilig te hanteren en transporteren. Het ochtenddeel van de cursus wordt besteed aan theorie en het scherpen van de zeis. ‘s Middags wordt er buiten geoefend. Voor deze cursus moet je in goede fysieke staat zijn om alle handelingen uit te voeren.

Geef je snel op want deze cursus is populair en er kunnen maximaal 8 personen deelnemen.

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Geef bij organisatie aan bij welke vrijwilligersgroep je actief bent.

Per groep kan je twee deelnemers voor deze technische cursus inschrijven.

Het cursusgeld is bij annulering helaas niet terug te vorderen.

hooivork
© Maarten van Cleef

Praktische informatie

Samenwerking

De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 700.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

cover magazine 1 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven