Cursus Natuurbeheer II Heide en Bos

Natuurbeheer
heide edelhert
Natuurbeheer

Cursus natuurbeheer II Heide en bosbeheer

Deze cursus is een vervolg op de cursus Ecologie & Natuurbeheer I, maar is toegankelijk voor iedereen met basiskennis van ecologie. Cursisten krijgen inzicht in de keuzes die natuurbeheerders maken, het beheer van diverse onderdelen van een natuurgebied en de invloed op de dier- en plantensoorten. 

In de ochtend komt de theorie aan de orde en in de middag toetsen we de opgedane kennis in het veld met een excursie in het gebied. Het middagprogramma bestaat uit een fietsexcursie en dient de cursist zelf een fiets mee te nemen.

Geef je snel op want er kunnen maximaal 14 personen deelnemen.

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Geef s.v.p. aan in welke vrijwilligersgroep je actief bent.

Praktische informatie

Samenwerking

De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 600.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

Magazine nr. 3

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je alles over eendenkooien, duinbeken en vlinders. Met wandelroute (19 km) bij Julianadorp en 't Zand.

Naar boven