Cursus herkennen van inheemse bomen en struiken in de winter - Heiloo

Natuurbeheer
cursus bomen en struiken in de winter
Natuurbeheer

Herkennen van inheemse bomen en struiken in de winter

Alle esdoorns moeten worden weggezaagd maar de eiken moeten blijven staan! Maar in de winter zit er geen blad aan de bomen, toch wil je de juiste boom omzagen. Leer aan de hand van de knoppen en andere kenmerken welke inheemse bomen en struiken er in je werkterrein staan. Tijdens de cursusochtend krijg je de theorie over het herkennen van knoppen, in de middag gaan we naar buiten om de aanwezige bomen en struiken te herkennen op habitus (vorm), bast e.d.

Geef je snel op want er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Geef s.v.p. aan in welke vrijwilligersgroep je actief bent.

Administratiekosten zijn bij annulering niet terug te vorderen.

Praktische informatie

Samenwerking

De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 600.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

Magazine nr. 3

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je alles over eendenkooien, duinbeken en vlinders. Met wandelroute (19 km) bij Julianadorp en 't Zand.

Naar boven