Cursus gebruik eenassige maaimachine

Technisch
eenassige maaimachine
Technisch

Omgaan met eenassige maaimachine

Een éénassige maaimachine is een veel gebruikte machine bij het landschapsbeheer. Deze machine wordt vaak ingezet op plaatsen waar met groter materieel niet kan worden gemaaid.

De cursus omgaan met de éénassige maaimachine is verdeeld in een theoretisch deel en een deel praktische oefeningen. Er worden zoveel mogelijk verschillende machines getoond met de daarbij behorende aanbouwapparatuur.

Tenslotte wordt er aandacht besteed aan veiligheid en aan de beste, minst belastende lichaamshouding. De cursus is toegankelijk voor vrijwilligers die met een maaimachine gaan werken en affiniteit hebben voor motorische gereedschappen. Specifieke voorkennis is niet vereist.

Geef je snel op want er kunnen maximaal 8 personen deelnemen.

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Geef s.v.p. bij organisatie aan bij welke vrijwilligersgroep je actief bent.

Per groep kunt u twee (2) deelnemers voor deze technische cursus inschrijven.

Administratiekosten zijn bij annulering niet terug te vorderen.

hooivork
© Maarten van Cleef

Praktische informatie

Samenwerking

De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 600.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

Magazine nr. 3

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je alles over eendenkooien, duinbeken en vlinders. Met wandelroute (19 km) bij Julianadorp en 't Zand.

Naar boven