Cursus beheermaatregelen en monitoring kleine zoogdieren

Monitoring
cameraval
Monitoring

Beheermaatregelen en monitoring kleine zoogdieren

Trek meer kleine zoogdieren aan in je natuurgebied en verhoog zo de biodiversiteit! Beheer je een natuurgebiedje en wil deze inrichten zodat meer zoogdieren hier hun thuis vinden? Dan is deze nieuwe cursus echt geschikt voor jou.

Wat leer je?

In deze cursus leer je over de leefwijze van diverse zoogdieren en hoe je je terrein optimaal kan inrichten zodat er meer kans is dat de vleermuis, boommarter, egel of wezel jouw gebiedje bezoekt. Hoe completer de ecologische kringloop hoe beter. Ook leer je om met een wildcamera het succes te monitoren.

Praktijkdeel

Onderdeel van de cursus is buiten in het terrein kijken naar mogelijkheden voor maatregelen voor diverse zoogdieren. En natuurlijk: hoe en waar plaats je een wildcamera?

Cursusleider is onze altijd enthousiaste ecoloog Carola van den Tempel. Geef je snel op want deze nieuwe cursus is super praktisch en leuk, daar moet je bij zijn.

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Geef bij organisatie aan bij welke vrijwilligersgroep je actief bent.

Administratiekosten zijn bij annulering helaas niet terug te vorderen.

Cursus groenbeheer
© Dutchphoto

Praktische informatie

Samenwerking

De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 600.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

cover november

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven