Vrijwilliger natuurbeheer Batterij en Spaarnwouderveen bij Halfweg

Batterij Spaarnwouderveen
© Dutchphoto

Landschap Noord-Holland beschermt natuur en landschap in Noord-Holland met ca. 80 bevlogen medewerkers en meer dan 7.000 vrijwilligers.

In het zuiden van de provincie zorgt een team van 3 boswachters voor 29 natuurgebieden in de driehoek tussen Heemskerk, Bennebroek en Abcoude.

Bij Halfweg, in het recreatiegebied Spaarnwoude, liggen twee kleinere maar bijzondere natuurgebieden. Het gaat om het Spaarnwouderveen, een voormalige dijkdoorbraak en de Batterij, een oud militair verdedigingswerk. Deze gebiedjes zijn normaal niet toegankelijk, maar wel bij excursies. In deze gebieden wordt handmatig onderhoud uitgevoerd door een vaste groep vrijwilligers.

Wat ga je doen?

Het werk bestaat vooral uit maai- en hooiwerkzaamheden en zaagwerk. De groep werkt vanaf juli of augustus t/m februari iedere laatste zaterdag in de maand van 10.00 tot ca. 14.30 uur.

Wat vragen wij

Een vrijwilliger natuurbeheer en terreinonderhoud moet in teamverband kunnen en willen werken. Een redelijke conditie is belangrijk voor het omgaan met handgereedschap, zoals hand- en beugelzaag, hark en hooivork. Verder vragen wij belangstelling voor en affiniteit met natuur en met het werk van Landschap Noord-Holland. Ervaring met machinaal werken is een pré, maar geen noodzaak.

Wat bieden wij

  • Het doen van zinvol en leuk werk op unieke locaties met mensen die hetzelfde doel nastreven: een mooier Noord-Holland
  • De mogelijkheid om kennis op te doen en wegwijs te worden in natuurterreinen van LNH
  • Materiaal, kleding, werkhandschoenen, gereedschap en Arbo-voorzieningen
  • De mogelijkheid om cursussen te volgen voor natuurkennis of bediening van gereedschappen en machines
  • Een blik in de keuken van een natuurbeschermingsorganisatie en het vak van boswachter
  • Een jaarlijks uitje met de groep
  • Begeleiding bij het werk

Interesse?

Heb je belangstelling of wil je nadere informatie, bel of mail dan gerust met boswachter Kees Perquin,
06-53 49 60 08 of k.perquin@landschapnoordholland.nl

Cover M3 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven