Vacature vrijwilliger Natuurgids vaarexcursies Ilperveld

Vaarexcursie Ilperveld / Klaas Ros
© Klaas Ros

Natuurgids vaarexcursies Ilperveld

Landschap Noord-Holland beschermt natuur en landschap in Noord-Holland met circa 100 bevlogen medewerkers en heel veel vrijwilligers. In Landsmeer ligt natuurgebied Ilperveld. Het is een van de grootste natuurgebieden van Landschap Noord-Holland. Het Ilperveld is een belangrijk Natura 2000 gebied en heeft belangrijke waarde en verantwoordelijkheden voor veel moerasvogels.

Een groep vrijwilligers verzorgt voornamelijk in het weekend vaarexcursies in het Ilperveld. Als gids werk je nauw samen met de schipper. 

Wat ga je doen?

In de periode april tot eind september ga je een keer per maand excursies begeleiden met de boot. In de periode daarbuiten worden minder excursies gegeven. Je brengt jouw kennis van het gebied, veenweide en weidevogels over aan de excursiedeelnemers.

 Wat vragen wij

Wij zoeken iemand die affiniteit heeft met de natuur en het leuk vindt om algemene natuurkennis en (bij voorkeur) specialistische kennis van het gebied, veenweide en weidevogels over te brengen op anderen. Of je bent bereid hierover te leren.

Bezoekerscentrum Ilperveld ligt aan de Kanaaldijk in Landsmeer. Omdat het lastig is deze plek met openbaar vervoer te bereiken, is eigen vervoer een voorwaarde.

Wat bieden wij

  • Het doen van zinvol en leuk werk op unieke locaties met mensen die hetzelfde doel nastreven: een mooier Noord-Holland
  • De mogelijkheid om kennis op te doen en wegwijs te worden in natuurterreinen van Landschap Noord-Holland
  • Materiaal, kleding, werkhandschoenen, gereedschap en Arbo-voorzieningen
  • De mogelijkheid om cursussen te volgen voor natuurkennis of bediening van gereedschappen en machines
  • Een blik in de keuken van een natuurbeschermingsorganisatie en het vak van boswachter
  • Reiskostenvergoeding tot 15 kilometer en een kleine vrijwilligersvergoeding per dagdeel
  • Een jaarlijks uitje met de groep
  • Begeleiding bij het werk

Interesse?

Heb je belangstelling of wil je nadere informatie? Stuur dan een e-mail met je naam, adres en telefoonnummer naar bzc.ilperveld@gmail.com. De contactpersoon is Michelle Krouwels.

Magazine nr. 3 - 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven