Vacature vrijwilliger Eendenkooi 't Zand

Kooiplas eendenkooi 't Zand / Jan Zijp
© Jan Zijp

Vrijwilliger eendenkooi ’t Zand Zijpe

Landschap Noord-Holland beschermt natuur en landschap in Noord-Holland met ca. 80 bevlogen medewerkers en meer dan 7.000 vrijwilligers.

Het Beheerteam Wadden en Duinen zorgt onder andere voor de natuurgebieden Balgzand, Mariëndal, Helderse Duinen (van Den Helder tot Callantsoog), het Wildrijk, Kruiszwin, Nollen Den Helder, Eendenkooi ’t Zand en vele weidegronden in het westelijk deel van West‐Friesland, globaal gelegen tussen Schagen en Hoorn. Het Beheerteam bestaat uit vijf medewerkers en een enthousiaste groep vrijwilligers.

Voor onze eendenkooi die al meer dan 400 jaar geleden is aangelegd zoeken we nog vrijwilligers. Het bos is inge­richt als vogelbos en er hangen ook vleermuiskasten. Er is een bezoekerscentrum en tijdens excursies wordt getoond hoe het vangen van eenden in zijn werk ging, een boeiend bedrijf op de rand van cultuur en natuur. Vroeger gingen de eenden in de pan, nu worden de eenden er geringd.

Wat ga je doen?

Op deze prachtige plek voer je de eenden in de kooiplas met tarwe. Een mooiere start van de dag kan je je niet wensen.

Ook ben je van harte welkom om mee te draaien met de beheervrijwilligers die het onderhoud en herstelwerkzaamheden verrichten in de kooi. Je bent dan bezig met het rietwerk, maaien en andere klussen in het kooibos. Deze enthousiaste groep vrijwilligers zijn er iedere woensdagochtend te vinden.

Wat vragen wij

Iemand die smorgens een uurtje de tijd heeft om de eenden in de kooiplas te voeren. Dagen uiteraard in overleg met de kooiker. Omdat de eenden iedere dag gevoerd moeten worden, vragen wij het liefst iemand uit de omgeving van ’t Zand Zijpe.

Wat bieden wij

  • Het doen van zinvol en leuk werk op unieke locaties met mensen die hetzelfde doel nastreven: een mooier Noord-Holland
  • De mogelijkheid om kennis op te doen en wegwijs te worden in natuurterreinen van LNH
  • Materiaal, kleding, werkhandschoenen, gereedschap en Arbo-voorzieningen
  • De mogelijkheid om cursussen te volgen voor natuurkennis of bediening van gereedschappen en machines
  • Een blik in de keuken van een natuurbeschermingsorganisatie en het vak van boswachter
  • Begeleiding bij het werk

Interesse?

Heb je belangstelling of wil je nadere informatie, bel of mail dan gerust met boswachter Chris van der Vliet c.vandervliet@landschapnoordholland.nl , 06-51578254.

Cover magazine 3. LNH

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven