Vacature vrijwillig natuurbeheer Forten en Liniedijken

Restauratie Fort Zuidwijkermeer
© Dutchphoto

Vrijwilliger natuurbeheer Forten en Liniedijken

Landschap Noord-Holland beschermt natuur en landschap in Noord-Holland met ca. 80 bevlogen medewerkers en meer dan 7.000 vrijwilligers.

In het zuiden van de provincie zorgt een team van 3 boswachters voor 29 natuurgebieden in de driehoek tussen Heemskerk, Bennebroek en Abcoude. Het beheerteam Buitenplaatsen en Forten beheert een deel van de forten van de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam staat op de lijst van UNESCO Werelderfgoed en alle forten hebben een uniek karakter. Met het natuurbeheer rondom de forten proberen we alle elementen te behouden.

Tussen Krommenie, Beverwijk, Amsterdam en Uithoorn hebben we diverse forten en liniedijken in beheer. Graag willen we een vrijwilligersgroep starten die ons helpt bij de beheerwerkzaamheden van deze forten, liniedijken en kleinere natuurterreinen. Het werk bestaat vooral uit maai- en hooiwerkzaamheden, zaagwerk en diverse andere werkzaamheden. Er zijn het hele jaarrond beheerwerkzaamheden die hier uitgevoerd kunnen worden.

Wat ga je doen?

Het werk bestaat vooral uit maai- en hooiwerkzaamheden en zaagwerk. Er zijn het hele jaarrond beheerwerkzaamheden die hier uitgevoerd kunnen worden. De werktijden en frequentie in overleg met de nieuwe vrijwilligersgroep.

Wat vragen wij

Een vrijwilliger natuurbeheer en terreinonderhoud moet in teamverband kunnen en willen werken. Een redelijke conditie is belangrijk voor het omgaan met handgereedschap, zoals hand- en beugelzaag, hark en hooivork en machinaal gereedschap (pas na volgen van cursus). Verder vragen wij belangstelling voor en affiniteit met natuur en met het werk van Landschap Noord-Holland. En een flinke dosis enthousiasme en humor.

Wat bieden wij

  • Het doen van zinvol en leuk werk op unieke locaties met mensen die hetzelfde doel nastreven: een mooier Noord-Holland
  • De mogelijkheid om kennis op te doen en wegwijs te worden in natuurterreinen van LNH
  • Materiaal, kleding, werkhandschoenen, gereedschap en Arbo-voorzieningen
  • De mogelijkheid om in overleg met de boswachter cursussen te volgen voor natuurkennis of bediening van gereedschappen en machines.
  • Een blik in de keuken van een natuurbeschermingsorganisatie en het vak van boswachter
  • Een jaarlijks uitje met de groep
  • Begeleiding bij het werk

Interesse?

Heb je belangstelling of wil je nadere informatie, bel of mail dan gerust met boswachter Jeroen Engelhart
06-53496023 ; j.engelhart@landschapnoordholland.nl

Cover magazine 3. LNH

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven