Vacature Projectmedewerker Boerenlandvogels (24-28 uur)

Jaarboek Boerenlandvogels
© Menno Schaefer

Met passie werken aan bescherming van boerenlandvogels in Noord-Holland

Heb jij passie voor vogels en natuur en deel je je kennis graag met anderen? Ben je daarnaast ook nog een kei in het organiseren van cursussen en word je enthousiast als het om onderzoek naar vogels in Noord-Holland gaat en het begeleiden van vrijwilligers? Lees dan verder.

Wat ga je doen?

Je gaat werken bij het team Betrekken bij Groen. Het team bestaat uit 7 collega’s en werkt met 150 vrijwilligersgroepen aan natuur en biodiversiteit in Noord-Holland. Binnen het team ben jij aanspreekpunt voor de 20 groepen met vrijwillige weide-, en akkervogelbeschermers en de daarbij betrokken agrariërs in Noord-Holland. Je voorziet hen van materiaal, je werft nieuwe vrijwilligers en je geeft advies over het inventariseren van boerenlandvogels, het gebruik van de database en het natuurbeheer. Dat doe je met het organiseren van cursussen, bijeenkomsten en met het schrijven van informatieve teksten. Kennisoverdracht staat hierin centraal. Ook werk je mee aan onderzoeken of tellingen voor boerenlandvogels en akkervogels.

Wie ben jij?

Je hebt een opleiding op MBO+ of HBO-niveau en enkele jaren werkervaring in natuurbeheer of ecologisch onderzoek naar (boerenland)vogels. Je deelt graag je kennis over boerenlandvogels met anderen. Je hebt sterk ontwikkelde communicatievaardigheden en je kunt goed overzicht houden. Je bent toegankelijk en een inspirator. Je helpt anderen graag een stapje verder. Jij hebt altijd oog voor de belangen en doelen van betrokken partners en vrijwilligers en je werkt projectmatig aan eigen (deel)projecten. De voorbereiding op en tijdens het broedseizoen (van februari t/m juni) is de drukste tijd van het jaar. Voor jou is het geen probleem om in deze periode meer uren per week en op avonden en sommige zaterdagen te werken.

Wie zijn wij?

Wij zijn Landschap Noord-Holland, een natuurorganisatie die zich al meer dan 85 jaar inzet voor bescherming en behoud van natuur, waardevolle landschappen en cultuurhistorisch erfgoed in Noord-Holland. Dat doen we in 98 natuurgebieden, door natuur aan te kopen en te beheren, met hulp van ruim 33.000 donateurs, vrijwilligers en sponsors. Het team Betrekken bij Groen zorgt ervoor dat duizenden vrijwilligers met veel plezier en enthousiasme aan de slag gaan voor hun groene leefomgeving.

Wat bieden wij?

We bieden je een informele en dynamische werkomgeving met korte lijnen en een grote mate van zelfstandigheid, met veel ruimte voor eigen inbreng en nieuwe initiatieven. Een fantastische moderne werkplek in een 100% duurzaam kantoorpand in Heiloo, maar ook thuiswerken met bijbehorende faciliteiten behoort tot de mogelijkheden. De functie is ingeschaald in schaal 6 conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel de Landschappen. Het salaris bedraagt circa € 2.958,- tot maximaal € 3.815,- bij een fulltime dienstverband van 37 uur.

Geïnteresseerd?

Stuur dan jouw motivatie en CV via het sollicitatieformulier door hier te klikken. Bel voor vragen met Nienke Kwikkel, hoofd afdeling Betrekken bij Groen, 06 30397234.

Nienke Kwikkel

Functie

Projectleider Boerenlandvogels

Nienke is expert in natuurbetrokkenheid. Als ecoloog tijdens haar studie gespecialiseerd in ‘leren voor duurzame ontwikkeling’ èn natuur- en milieueducatie. Haar ervaring met kwaliteitsverbetering, burgerparticipatie en trainingsprogramma’s zet ze in voor het programma Betrekken bij Groen. Ze combineert haar rol als programmamanager met projectleiderschap Boerenlandvogels.

Neem contact op
Nienke Kwikkel
© Landschap Noord-Holland
cover M3 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven