Vacature Boswachter (37 uur) veenweiden- en weidevogelbeheer

Grutto / Menno Schaefer
© Menno Schaefer

Wij zoeken een ervaren boswachter veenweiden- en weidevogelbeheer

Wie zijn wij?

Wij zijn Landschap Noord-Holland, een natuurorganisatie die zich al meer dan 85 jaar inzet voor bescherming en behoud van natuur, waardevolle landschappen en cultuurhistorisch erfgoed in Noord-Holland. Dat doen we in 98 eigen natuurgebieden, door natuur aan te kopen en te beheren, met hulp van vrijwilligers, sponsors en ruim 33.000 donateurs. De afdeling Gebieden bestaat uit drie gebiedsteams. Je gaat werken bij het team dat buitenplaatsen, Natura2000 bossen, veenweidegebieden, forten en liniedijken in eigendom/beheer heeft.

Wat ga je doen?

Je coördineert het beheer van 15 veenweiden- en wedevogelgebieden. Je zet opdrachten uit en initieert projecten die jijzelf en collega-boswachters uitvoeren. Dit doe je volgens de gecertificeerde beheercyclus en de wens tot kwaliteitsverbetering. Je registreert beheerwerkzaamheden van initiatief tot evaluatie en bent vraagbaak voor je collega-boswachters. Je hebt veel contact met belanghebbenden, zoals agrariërs, vrijwilligers, omwonenden en lokaal bestuur. Je handelt ook pachtzaken af en levert een actieve bijdrage in gebiedsprocessen. Ook houd je toezicht en schrijf je waar nodig proces-verbalen uit. Je brengt jouw expertise in bij de afstemming tussen de drie gebiedsteams.

Wie ben jij?

Je bent sterk in verbinden, motiveren en organiseren. Je hebt overzichtsvermogen en denkt in hoofdlijnen. Je hebt een professionele werkhouding, werkt altijd planmatig en stuurt op resultaat, budget, kwaliteit, planning en proces. Je hebt minimaal 4 jaar ervaring met weidevogelbeheer, monitoring en in pacht uitgeven van grond. Ook ben je vertrouwd met natuur- en omgevingswetgeving en gedragscodes. Het werken in beheeradministratiesystemen gaat je gemakkelijk af. Je drukt je schriftelijk en mondeling uitstekend uit. Je bent flexibel in tijdbesteding en draait maandelijks een weekenddienst waarin je toezicht houdt en soms een vrijwilligersgroep begeleidt. Je bent in het bezit van rijbewijs B (en E).

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een klein team met enthousiaste collega’s. Met een informele en dynamische werkomgeving, korte lijnen en veel zelfstandigheid. Standplaats: Koetshuis, Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang. Thuiswerken is mogelijk, waarbij Landschap Noord-Holland faciliteert in een thuiswerkplek. De functie is ingeschaald in schaal 6 conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel de Landschappen. Het salaris bedraagt circa € 3.025,- tot maximaal € 3.901,- bij een fulltime dienstverband van 37 uur.

Geïnteresseerd?

Stuur dan jouw motivatie en cv via het sollicitatieformulier. Vragen? Neem dan contact op met Frits Bekker (gebiedsmanager), 06 51032929. Een assessment of het behandelen van een casus kan deel uitmaken van de procedure.
 

Solliciteren

cover magazine 1 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven