Vacature beheervrijwilliger Wildrijk en Mosselwiel

Mossielwiel bij Eendenkooi 't Zand
© Koos Leek

Landschap Noord-Holland beschermt natuur en landschap in Noord-Holland met ca. 80 bevlogen medewerkers en meer dan 7.000 vrijwilligers. Het Beheerteam Wadden en Duinen zorgt onder andere voor de natuurgebieden Balgzand, Mariëndal, Helderse Duinen (van Den Helder tot Callantsoog), het Wildrijk, Kruiszwin, Nollen Den Helder, Eendenkooi ’t Zand en vele weidegronden in het westelijk deel van West‐Friesland, globaal gelegen tussen Schagen en Hoorn. Het Beheerteam bestaat uit vijf medewerkers en een enthousiaste groep vrijwilligers en is gehuisvest in Bezoekerscentrum De Helderse Vallei in Den Helder.

Voor de vrijwilligersgroep die elke week een dag (dinsdag en donderdag) werkt zoeken we nieuwe vrijwilligers.

Wat ga je doen?

De boswachters en de vrijwilligersgroep hebben hulp nodig in het Wildrijk, een bijzonder bos van 17 ha in St. Maartenszee. Hier wordt elk winterhalfjaar hard gewerkt aan het verwijderen van woekerende bramen en boomopslag. Zo blijft het bos geschikt voor de mooie bloemenzee van voornamelijk boshyacinten in het voorjaar. In het voorjaar gaan de vrijwilligers aan het werk in het weidevogelgebied het Mosselwiel, gelegen achter de Eendenkooi ‘t Zand. Hier wordt, om vossen te weren uit de weilanden met nesten van de weidevogels, een stroomraster geplaatst. Dit wordt onderhouden door de begroeiing onder de schrikdraden te maaien.

Wat vragen wij

Een vrijwilliger natuurbeheer en terreinonderhoud moet in teamverband kunnen en willen werken. Een redelijke conditie is belangrijk voor het omgaan met handgereedschap, zoals hand- en beugelzaag, hark en hooivork. Verder vragen wij belangstelling voor en affiniteit met natuur en met het werk van Landschap Noord-Holland.

Wat bieden wij

  • Het doen van zinvol en leuk werk op unieke locaties met mensen die hetzelfde doel nastreven: een mooier Noord-Holland
  • De mogelijkheid om kennis op te doen en wegwijs te worden in natuurterreinen van LNH
  • Materiaal, kleding, werkhandschoenen, gereedschap en Arbo-voorzieningen
  • De mogelijkheid om cursussen te volgen voor natuurkennis of bediening van gereedschappen en machines
  • Een blik in de keuken van een natuurbeschermingsorganisatie en het vak van boswachter
  • Begeleiding bij het werk

Interesse?

Heb je belangstelling of wil je nadere informatie, bel of mail dan gerust met boswachter Chris van der Vliet c.vandervliet@landschapnoordholland.nl , 06-51578254.

Cover magazine 3. LNH

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven