Natuurgebied Uithoorn

Zijdelmeer, Tuin van Bram de Groote, Fort aan de Drecht, Uithoornsepolder

Een mooi, oud veenweidegebied en een plas tussen de bebouwing van Uithoorn. De bewoners kijken uit over rietvelden, drasse graslanden, een veenplas met moerasbos, de Tuin van Bram de Groote en een verdedigingswerk van de Stelling van Amsterdam: Fort aan de Drecht.

Wildernis

De nieuwbouw van Uithoorn rukt sterk op in de Uithoornsche Polder, maar het Zijdelmeer herbergt nog een aardig broekbos met een wildernis van elzen, wilgen en enkele hooilandjes. De polder zelf is geen opwindend landschap, maar biedt gastvrijheid aan weidevogels en langstrekkende wintergasten. Tussen het Zijdelmeer en de veenweiden van de Uithoornsche polder is een verbindingsstrook uitgespaard in de nieuwbouwwijken.

Tuin opengesteld

De Tuin van Bram de Groote is de eerste zondag (tussen 13.00 tot 16.00 uur) van de maanden april tot en met september opengesteld. Een enthousiaste groep vrijwilligers beheert de tuin. De toegang is gratis. De ingang van de tuin ligt aan de Boterdijk in Uithoorn, tegenover no. 61. Voor meer informatie kunt u terecht bij Sjaak Pieterse, tel. 0297-568104.

  Mindervaliden: Er zijn in het gebied brede en verharde (wandel)paden te vinden die geschikt zijn voor rolstoelen.

Routes

Verrassende wandeling in Uithoorn van 7 km.