Naaldenveld

Heerlijk wandelbos in Aerdenhout

Rijzige grove dennen met prachtige kruinen

Op landgoederen verwacht je meestal dat oude beuken en eiken de boventoon voeren. Dat is nogal anders in het Naaldenveld. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit voornamelijk een dennenbos, maar dan van rijzige grove dennen die in hun hoge kruinen prachtig kronkelen met rode takken. Een veld is het allerminst. Eerder een bultig, ruig bosterrein met veel ondergroei, veel eiken en andere bomen, die voor een prettige wildernis zorgen.


Houtsnip. Foto: Jan Butter.

Wat kun je er zien?

Hier zie je nog binnenduinflora, maar u kunt er ook damherten en reeen tegenkomen. Ook is het het broedgebied van de houtsnip. In de broedtijd en de periode van jonge reeen, mag de hond alleen aangelijnd mee (zie onder voor meer informatie).


Reekalf. Foto: Jeroen Engelhart.

Wat kan ik er doen?

Kronkelige zandpaden met hier en daar een bankje nodigen uit voor een avontuurlijke wandeling.

Informatie over het hondenbeleid.

  Ligging: In het zuidwesten van Aerdenhout, tussen de Leeuweriklaan, Zandvoortse Laan en de Zuidlaan. Bereikbaar aan het eind van de Leeuweriklaan voorbij de sportvelden en aan het eind van de Naaldveldweg, een zijweg van de Zuidlaan.
  Vrij wandelen op de paden tussen zonsop- en zonsondergang. Geen motorvoertuigen, brommers of paarden toegestaan.
  Mindervaliden:  Er zijn in het gebied geen brede en verharde (wandel)paden te vinden die geschikt zijn voor rolstoelen en er zijn hekken aanwezig die de doorgang met een rolstoel kunnen belemmeren.
  Parkeren: Zuidlaan.
  Openbaar vervoer: Raadpleeg de website www.ov9292.nl
  Honden: Aan de lijn tussen 1 april en 1 augustus.

Foto rechtsboven: Ilse Miedema.