Senior Projectleider Veen (32 uur)

Zuiderveen / Martijn Struijf
© Martijn Struijf

Word jij onze nieuwe collega?

Onze organisatie groeit en in de veenweidegebieden spelen grote thema’s op het gebied van klimaat, stikstof, de landbouwtransitie en vastlegging van koolstof in natuurgebieden. Omdat we steeds meer projecten in deze gebieden uitvoeren, gaan wij ons team uitbreiden met een Senior Projectleider Veen. Ben jij een ervaren projectleider met passie voor natuur en het veenweidegebied? Zou jij met veel energie jouw kennis en ervaring in willen zetten om deze functie vorm te geven? Lees dan verder.

Over Natuurlijke Zaken

Wij zijn Natuurlijke Zaken, de zakelijke dienstverlening van stichting Landschap Noord-Holland. Ons team bestaat uit ecologen, landschapsarchitecten, cultuurtechnici en groenbeheerders en is daarmee het meest complete groene advies- en uitvoeringsbureau in Noord-Holland. 

Wat ga je doen?

Als Senior Projectleider ben je verantwoordelijk voor veenprojecten in het veenweidegebied en je geeft onze organisatie daar een gezicht. Een groot project waarin je een belangrijke rol gaat spelen, is de uitvoering van het Veen Innovatie Programma Nederland. In dit project wordt in de praktijk getest hoe je bodemdaling kunt tegengaan en toch economische rendabele teelten een toekomst kunt geven. Dat kan onder andere met natte teelten. Jij gaat direct aan de slag met de uitvoering van deze projecten die vooral te maken hebben met het optimaliseren van natte teelten zoals lisdodde en veenmos in de praktijk, vernatting van natuurgebieden met als doel verminderen van CO2 uitstoot en inrichting van natuurgebieden.

Voor je eigen projecten zet je taken uit en voor alle projectleden en/of onderaannemers is duidelijk wat van hen wordt verwacht. Je realiseert draagvlak bij relevante (externe) stakeholders en jij bent in staat in een maatschappelijke, dan wel zakelijke, complexe wereld, vernieuwende projecten op het gebied van veen op te zetten en te acquireren. Zo stel je je eigen werk ook zeker. Je coördineert en monitort de uitvoering van projecten als een professional. Bewaking van kwaliteit, planning en budget zijn bij jou in goede handen. Je organiseert projectoverleggen en -evaluaties en stelt rapportages op. Je onderzoekt behoeften en kansen in de markt en signaleert kansen voor nieuwe projecten. Bij de uitvoering van projecten ontwikkel je een plan van aanpak op basis van de doelen en wensen van de klant.

Wie en wat?

Je bent een kei in het planmatig organiseren en leiden van projecten en samenwerken is jouw tweede natuur. Je bent een aanpakker met sterke communicatieve en schriftelijke vaardigheden en je gaat voor kwaliteit en het beste resultaat. Je hebt een succesvol afgeronde HBO opleiding op het gebied van landbouw en/of natuurinrichting. Je beschikt over aantoonbare praktische kennis en ervaring van veenproblematiek en je hebt affiniteit met de agrarische sector. Teeltkennis is een pré. Je bent als Senior Projectleider Veen in staat met verschillende partijen en stakeholders projecten uit te voeren en je hebt daarbij oog voor de belangen van alle partijen. Je bent in staat beleidsontwikkelingen te vertalen naar nieuwe projecten. Je hebt ervaring als Senior Projectleider in een commerciële omgeving of een vergelijkbaar werkveld.

Wat bieden wij?

Bij Natuurlijke Zaken vind je een werkomgeving waarin je je volop kunt ontwikkelen binnen je vak- en interessegebied. Een informele en dynamische omgeving met korte lijnen en een grote mate van zelfstandigheid. We werken vanuit een fantastische moderne werkplek in het 100% duurzaam kantoorpand in Heiloo. De functie is ingeschaald in functieschaal 8 conform CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen. Het salaris bedraagt circa € 3.855,- tot € 5.240,- bij een fulltime dienstverband van 37 uur.

Sollicitatie

Herken jij jezelf in het gevraagde profiel? Stuur dan jouw motivatie en cv uiterlijk 30 januari 2022 via het sollicitatieformulier door hier te klikken. 

Heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Frank Visbeen, hoofd afdeling Onderzoek & Advies, 06 33 31 95 29.

Solliciteer

Frank Visbeen

Functie

Manager

Met zijn team Onderzoek en Advies zorgt Frank Visbeen voor tevreden klanten op het gebied van ecologie, landschap en cultuurhistorie. Zijn kennis van weidevogels, ganzen en natuurbeheer zet hij ook zelf actief in bij projecten. Frank is aanspreekpunt op zowel ambtelijk als bestuurlijk niveau voor provincie, gemeenten en het bedrijfsleven.

Neem contact op
Frank Visbeen
© Cees de Jonge
Cover magazine 4 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Huisje in de natuur

Maak kans op een weekendje in de natuur

Wil jij er even lekker tussen uit? Maak kans op een weekendje weg in de Nederlandse natuur.