De gemeente Schagen zoemt

Project
Pluimvoetbij Sonja Goed
© Sonja Goed

Laat de hele gemeente Schagen zoemen!

Onder deze titel brachten wij advies uit aan de gemeente Schagen over het beheer van het groen. Noorderkwartier N.V., verantwoordelijk voor het onderhoud van het groen, gaf ons de opdracht om een kansenkaart voor biodiversiteit te maken. Noorderkwartier wil graag maatregelen treffen die gunstig zijn voor de biodiversiteit en wilde bijen in het bijzonder.

Inrichtingsschetsen voor meer biodiversiteit

Er zijn door ons voor vijf locaties plannen met een inrichtingsschets gemaakt en één locatie is in 2019 ook ingericht. Dat is gecombineerd met de bouw van een nieuw wijkgebouw in Schagen. Hier zijn boompjes en struiken geplant met verschillende bloeiperioden, een kleine boomgaard aangelegd met verschillende fruitbomen die veel nectar en stuifmeel produceren en het gazon is omgevormd van gazon naar bloemrijk gras. Niet alleen bijen profiteren, ook amfibieën, vogels en zoogdieren hebben baat bij de maatregelen.

cover M4 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M4 2023 liggend

Benieuwd naar ons magazine?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.