Dak Waterwolftunnel nu bloemrijk grasland

Project
Ratelaar
© Jan de Rooij

De nieuwe Waterwolftunnel bij Uithoorn kruist het Bovenlandengebied, een moeraszone waarin de rugstreeppad leeft. Om te zorgen voor voldoende leefgebied voor deze zeldzame pad is het tunneldak uitgevoerd als ecologische zone. Het beheer van dit gebied was echter niet optimaal.

In opdracht van de provincie Noord-Holland hebben wij een saaie groene grasmat ‘omgetoverd’ tot weilanden vol bloemen en zelfs met orchideeën. Eerst werd er een nieuwe laag grond aangebracht met weinig voedingsstoffen, er werden wat bolletjes gepoot en een bloemrijk graslandmengsel ingezaaid. Doordat er nu ook ratelaars (foto) groeien, groeit het gras langzamer en dat scheelt enorm in de beheerkosten. Ratelaar is namelijk een halfparasiet op verschillende grassoorten. Het is een prachtig gezicht èn een belangrijk gebied voor bijen en vlinders.

Cadeau certificaat

Een stuk natuur voor een ander

Zoek je een origineel cadeau dat óók nog eens goed is voor de wereld? Voor € 7,50 per m2 geef je een stuk Noord-Hollandse natuur aan een ander. Dichtbij huis, om voor altijd van te genieten.

 

Naar boven