Aanleg fruitpluktuin Akersloot

Project
Appelbloesem

In opdracht van de gemeente Castricum, die in het kader van de Nationale Boomplantdag een actie wilde organiseren met bewoners uit de wijk, hebben we een saai groen plantsoen in Akersloot omgetoverd tot een bloeiende tuin. In de tuin zijn talloze fruitbomen en -struiken, eetbare bloemen en een wandelpad te vinden. Bewoners kunnen straks fruit plukken in hun eigen wijk! Helaas ging de geplande opening op 18 maart 2020 niet door, maar de tuin is wel aangelegd. Hij oogt nu nog een beetje kaal, maar binnenkort zal het er hier heel anders uit zien met bloeiende bomen, struiken en bloemen en etende vogels en insecten.

Samen met buurtbewoners

Het plan en het ontwerp voor de fruitpluktuin hebben wij samen met de bewoners uit de wijk in Akersloot gemaakt. Bewoners konden hun wensen kenbaar maken en die hebben wij meegenomen in het ontwerp. De bewoners wilden niet alleen een fruittuin voor eigen gebruik, maar de tuin moest ook een belangrijke voedselbron worden voor vogels en bijen. Wij hebben advies gegeven over welke soorten bomen, struiken en eetbaar bloemenmengsel de bewoners het beste konden gebruiken. In de pluktuin zijn appelbomen, mispel en een groot aantal fruitstruiken zoals aalbes, kruisbes en zwarte bes geplant.

 

Martijn Struijf

Functie

Projectmedewerker

Martijn Struijf houdt zich bezig met het bevorderen van de biodiversiteit in de gehele provincie Noord-Holland. Als ecoloog voert hij onderzoek uit naar vleermuizen, broedvogels en weidevogels. Samen met opdrachtgevers, vrijwilligers, veehouders en bewoners probeert hij zowel biodiversiteit als het enthousiasme voor natuur te vergroten. Hoe meer groen hoe beter!

Neem contact op
Martijn Struijff
© Cees de Jonge
Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.