Aanleg fruitpluktuin Akersloot

Project
Appelbloesem

In opdracht van de gemeente Castricum, die in het kader van de Nationale Boomplantdag een actie wilde organiseren met bewoners uit de wijk, hebben we een saai groen plantsoen in Akersloot omgetoverd tot een bloeiende tuin. In de tuin zijn talloze fruitbomen en -struiken, eetbare bloemen en een wandelpad te vinden. Bewoners kunnen straks fruit plukken in hun eigen wijk! Helaas ging de geplande opening op 18 maart 2020 niet door, maar de tuin is wel aangelegd. Hij oogt nu nog een beetje kaal, maar binnenkort zal het er hier heel anders uit zien met bloeiende bomen, struiken en bloemen en etende vogels en insecten.

Samen met buurtbewoners

Het plan en het ontwerp voor de fruitpluktuin hebben wij samen met de bewoners uit de wijk in Akersloot gemaakt. Bewoners konden hun wensen kenbaar maken en die hebben wij meegenomen in het ontwerp. De bewoners wilden niet alleen een fruittuin voor eigen gebruik, maar de tuin moest ook een belangrijke voedselbron worden voor vogels en bijen. Wij hebben advies gegeven over welke soorten bomen, struiken en eetbaar bloemenmengsel de bewoners het beste konden gebruiken. In de pluktuin zijn appelbomen, mispel en een groot aantal fruitstruiken zoals aalbes, kruisbes en zwarte bes geplant.

 

cover M4 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M4 2023 liggend

Benieuwd naar ons magazine?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.