Zelf kijken / activiteiten

Ga eens kijken

Er zijn volop mogelijkheden om de Noordduinen zelf te verkennen. Probeer het nieuwe voetpad door Botgat eens. Het start aan de noordkant van Groote Keeten. U komt dan ook bij de uitkijktoren. Er loopt ook een fietspad van Den Helder naar Callantsoog door de duinen. De fietsmogelijkheden zijn enige jaren geleden uitgebreid door de aanleg van een fiets- en kanoroute door de polder. Een ommetje fietsen via de duinen is nu mogelijk.

Fietsen tussen de duinroosjes. Foto Koos Leek

Wandelen

Vanaf de strandopgang bij de Callantsogervaart loopt een voetspoor dwars door de duinen. Er zijn allerlei mogelijkheden voor een ommetje. Bijvoorbeeld via het strand, het fietspad of het voetspoor. Er is op de grens van de Noordduinen en de Grafelijkheidsduinen een sms-route. Deze sms-route start bij de Helderse Vallei. U stuurt op 10 aangegeven punten een sms-je en ontvangt dan informatie terug. Nieuw is het ommetje vanaf Groote Keeten.

Uitzicht over de smalle duinen bij het baken. Foto Koos Leek

Uitkijkpunten

Bezoek ook de nieuwe uitkijktoren bij Groote Keeten bij Botgat. Deze uitkijktoren is ontworpen door basisschoolleerlingen uit ’t Zand en betaald door de provincie Noord-Holland uit het geld voor Kust op Kracht. U komt bij de toren door het nieuwe ommetje te volgen door het duin ten noorden van Groote Keeten.

Uitkijktoren bij Botgat door kinderen ontworpen. Foto Johan Stuart.

Excursies

Klik hier voor een overzicht van de excursies bij Landschap Noord-Holland.

Folder natuurherstelproject

Vraag de folder Natuurherstel in de Noordduinen aan via dit e-mailadres.

Kaart van het gebied