KLM adopteert het Ilperveld van Landschap Noord-Holland

< terug naar overzicht
30 maart 2011

Luchtvaartmaatschappij KLM adopteert het Ilperveld, een prachtig veenweidegebied van Landschap Noord-Holland (LNH). KLM steunt daarmee Landschap Noord-Holland in het beheer van dit kwetsbare natuurgebied. Op 1 april (dit is geen grapje) is de ondertekening van het convenant in het Bezoekerscentrum Ilperveld, ten noorden van Amsterdam.

Dat een luchtvaartmaatschappij en een natuurorganisatie elkaar gevonden hebben is bijzonder. Toch blijken beide clubs duidelijk raakvlakken te hebben.

 

Michiel van Dorst, EVP Flight Operations & Deputy COO bij KLM: "Landschap Noord-Holland heeft KLM in 2010 benaderd met de vraag of wij een bijdrage konden leveren aan onderzoek naar het behoud van de grutto. De grutto trekt de wereld in, maar keert ook altijd weer naar huis terug. Net als vliegtuigen van KLM. De thuishaven van beide is de brede regio rondom Schiphol. Landschap Noord-Holland heeft hart voor dieren, planten en hun leefomgeving, net als KLM hart heeft voor hààr omgeving. Dat blijkt uit het Destination Nature programma. We kwamen dan ook al snel tot de conclusie dat niet de grutto, maar LNH zelf een plek verdient in het KLM Destination Nature programma.”

 

Jan Kuiper, directeur van Stichting Landschap Noord-Holland: “We zijn enthousiast over het duurzaamheidbeleid van KLM. KLM heeft de afname van CO2-uitstoot op haar agenda staan. Maar ook het stimuleren van de soortenrijkdom van planten en dieren (biodiversiteit). Dankzij de betrokkenheid van KLM kunnen we het Ilperveld nog beter beheren. Ook vanuit communicatie perspectief is KLM een interessante partner, omdat ze ons platform biedt om al onze doelgroepen te vertellen over de activiteiten van Landschap Noord-Holland. Denk aan de bladen: Holland Herald, en Flying Dutchman, aan inflight entertainment, en het meer innovatieve iFlymagazine en social media waarin KLM voorloper is.”

 

De steun van Beschermers (donateurs), vrijwilligers èn bedrijven is voor Landschap Noord-Holland van groot belang om natuur en landschap in heel Noord-Holland goed te blijven beschermen. Met het convenant is de samenwerking tussen KLM en Landschap Noord-Holland voor 2,5 jaar vastgelegd.

 

Destination Nature Programma KLM