Wijk in Akersloot krijgt eetbare tuin

Eetbaar bloemenmengsel De Bolderik.jpg
© Kwekerij De Bolderik

Speelplaats in Akersloot wordt eetbare tuin voor mensen, vogels en bijen 

In Akersloot is een saai stukje groen met wat speeltoestellen omgetoverd tot een mooie, bloemrijke en groene tuin met een wandelpad en veel fruitbomen en -struiken en eetbare bloemen. Vorige week zijn alle fruitbomen en -struiken gepland, is een eetbaar bloemenmengsel gezaaid en er is een wandelpad aangelegd. Het ziet er nu nog een beetje kaal uit, maar binnenkort fleuren de bloemen de wijk op en kunnen bewoners hun eigen fruit plukken. Bovendien wordt de tuin een voedselbron voor vogels en bijen. De realisatie van de eetbare tuin is een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen de gemeente, Landschap Noord-Holland en bewoners van de wijk. . Zo kunnen de bewoners van deze wijk straks zelf hun fruit plukken.

Fruittuin Akersloot
© Fruitpluktuin in aanleg Akersloot
Aanleg eetbare tuin Akersloot met wandelpad

Samenwerking buurtbewoners en Landschap Noord-Holland

Het plan en het ontwerp voor de fruitpluktuin hebben wij samen met de bewoners uit de wijk in Akersloot gemaakt. Bewoners konden hun wensen kenbaar maken en die hebben wij meegenomen in het ontwerp. De bewoners wilden niet alleen een fruittuin voor eigen gebruik, maar de tuin moest ook een belangrijke voedselbron worden voor vogels en bijen. Wij hebben advies gegeven over welke soorten bomen, struiken en bloemen ze hiervoor het beste kunnen gebruiken.

Appelbloesem
De eerste fruitbomen en -struiken zijn gepland

Opening van de tuin uitgesteld

In verband met de corona crisis is de opening van de tuin uitgesteld.

Magazine nr. 1 - 2020

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven