Wandeltocht en Informatiemarkt A8A9

Fort aan den Ham / Dutchphoto
© Fort aan den Ham / Dutchphoto

Een open landschap vol kwaliteiten

Startlocatie: NS Station Krommenie-Assendelft 15.30 uur (voor de wandeling)
Fort Veldhuis 16.30 uur (kortere wandeling)
Fort aan den Ham 17.30 uur (informatiemarkt)          

Zaterdag 13 oktober is er een wandeltocht en informatiemarkt in het gebied waar de provinciale snelweg A8-A9 gepland staat. Dit gebied bestaat nu nog voornamelijk uit agrarische gronden, landweggetjes, historische forten en kruitmagazijnen, een golfbaan en veel open groene ruimte.

De provincie Noord-Holland wil een vierbaanssnelweg door dit waardevolle open gebied en werelderfgoed Stelling van Amsterdam. Dit zal meer vernietigen dan opleveren. Om iedereen te laten meegenieten van dit mooie gebied is er een wandeltocht. Er is ook koek en zopie en EHBO.

De wandeltocht start om 15.30 uur bij station Krommenie-Assendelft en een uur later bij Fort Veldhuis (Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk). Wandelaars krijgen tijdens de tocht veel informatie over het gebied en de bijzondere waarde ervan. Er zal een wereld voor de wandelaars opengaan! De informatiemarkt zal om ongeveer 17.15/17.30 beginnen bij fort Aan den Ham (Busch en Dam 13, 1911 MS Uitgeest). Diverse organisaties bemensen de kraampjes en voorzien de wandelaars van informatie over het gebied en hun visie daarop.

Initiator is SP Noord-Holland.
De volgende organisaties zijn aanwezig: de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Stichting Oer-IJ, Houd Broekpolder Leefbaar, Stichting Militair Erfgoed Groot-Amsterdam en Werkgroep A8-Coenbrug

Groene organisaties pleiten voor Behoud Groene Long / A8A9

Cover M3 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven