Vrijdag 15 juni: Beschermersdag in Ilperveld

< terug naar overzicht
12 juni 2018

Vrijdag 15 juni organiseren de boswachters van ons Gebiedsteam Weidevogelgebieden een mooie dag in het Ilperveld speciaal voor Beschermers en Vrijwilligers. Er zijn namelijk heel wat ontwikkelingen waarover we u met plezier willen informeren.

Onze Droom

Graag willen we u op een leuke manier meenemen in onze Droom voor de toekomst van dit gebied. Zo willen we veel schoner water in het Ilperveld en omliggende gebieden, daarmee kunnen we veenmos laten groeien en stoppen we de bodemdaling en tegelijk is het goed voor de biodiversiteit. We zijn hiermee onder de term Amsterdam Wetlands al mee naar buiten getreden en we krijgen veel positieve reacties. Tijd dus om het plan ook te delen met u als Beschermer.

 

Langs 7 punten

Op zeven punten in het Ilperveld laten boswachters, vrijwilligers en/of projectleiders u het bijzondere van deze plek zien en vertellen zij welke toekomstplannen we hebben. U kunt met eigen ogen zien wat er nu al gebeurt dankzij goed beheer. U start met een korte lezing in het Bezoekerscentrum. Eén punt, het Braamstuk, is alleen per boot bereikbaar, waar we u naar toe varen over een route van 2 km. Aanmelden is niet nodig. 

 

Van harte welkom dus: op vrijdag 15 juni tussen 11.00 tot 16.00 uur. De wandeling tussen de infopunten is niet langer dan 2 km. De route start in Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32a, 1121 NX Landsmeer. Kijk hier voor de routebeschrijving.