Volle container troep van schorren en wadplaten gehaald

Volle container van GP Groot / Chris van der Vliet
© Chris van der Vliet

Balgzand is schoon. Laat de vogels maar komen!

Zaterdag 9 maart hebben zo'n 70 vrijwilligers een volle container vuil (1120 kilogram!) van de wadplaten en schorren van Balgzand gehaald. Het ging om duizenden bekertjes, doppen, zakjes en lege flessen. Maar ook grotere stukken plastic. Omdat er weinig recreatie in dit gebied is, is al het vuil door de zee hier achtergelaten. Het is verbazingwekkend wat er zoal in zee drijft. Er is wel eens een bumper van een vrachtwagen gevonden.

Samen maken we de kust schoner

Veel dank aan de vrijwilligers die met het matige weer door de prut van Balgzand ploegden om de stukjes plastic met de hand op te rapen. Er was ook een flink team van Geocaching.com. Onze boswachters reden langs de dijk heen en weer om volle zakken op de aanhanger te laden en lege vuilniszakken uit te delen. 
Deze dag organiseerden we samen met de Waddenvereniging afdeling Den Helder. Veel dank voor Snooker Centrum Den Helder die de gratis lunch verzorgde en ook dank aan GP Groot uit Heiloo die een grote vuilcontainer bracht en het afval gratis afvoerde!

Velduil en vos

De dag was natuurlijk gepland tijdens laag water. Er zijn dan weinig vogels op de schorren. De vrijwilligers zagen nog wel een velduil opvliegen en een vos wegvluchten. Die waren het niet gewend dat hier zoveel mensen waren... Normaal heerst hier rust.

Vrijwilligers verdringen zich voor de lunch / Chris van der Vliet
© Chris van der Vliet
Vrijwilligers verdringen zich voor de lunch
Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven