Verkiezingsdebat: Keuzes voor ons landschap!

Hempolder / Henk van Bruggen
© Henk van Bruggen

Verkiezingsdebat via livestream te volgen

Op vrijdag 19 februari organiseren Bouwend Nederland, LTO Nederland, Natuurmonumenten en LandschappenNL een verkiezingsdebat over de dilemma’s en keuzes rondom de schaarse grond in Nederland. In het debat ‘Keuzes voor ons landschap!’ gaan kandidaat-Kamerleden in discussie over het grondgebruik en de ruimtelijke inrichting van Nederland. Het debat zal via een livestream vanuit De Balie te volgen zijn.

Keuzes die we moeten maken

Een belangrijk onderwerp van de komende Tweede Kamerverkiezingen is het gebruik van het landschap in Nederland – en de keuzes waarvoor we staan. Nieuwe woningbouw en infrastructuur, een toenemende vraag naar gezond en kwalitatief goed voedsel, het opwekken van duurzame energie en het beschermen van onze natuur: het zijn allemaal opgaven die vragen om een deel van de schaarse grond van Nederland.

Live discussie met Tweede Kamerleden

De brancheorganisaties nodigen tijdens het verkiezingsdebat ‘Keuzes voor ons landschap!’ huidige en aankomende Tweede Kamerleden van de negen grootste politieke partijen in de Tweede Kamer uit om hierover met elkaar in discussie te gaan. Politici die hun deelname aan het debat hebben bevestigd zijn: Mark Harbers (VVD), Cees de Jong (CDA), Tjeerd de Groot (D66), Laura Bromet (GL), Pieter Grinwis (CU), Sandra Beckerman (SP), Joris Thijssen (PvdA), Frank Wassenberg (PvdD). Onder leiding van debatleiders Yoeri Albrecht en Rogier Elshout komen de uitdagingen en de dilemma’s aan bod die gepaard gaan met het realiseren van deze opgaven.

Locatie

Het verkiezingsdebat vindt plaats op 19 februari van 12:00  - 14:00 uur in De Balie in Amsterdam. In verband met coronamaatregelen zal het debat online te volgen zijn via https://debalie.nl/programma/verkiezingsdebat-keuzes-voor-ons-landschap-19-02-2021/.   

Stuifkuil in zeereep Noordduinen
© Ronald van Wijk

Kennis maken met Kamerleden?

De afgelopen maanden is Marieke van Duijn van Landschappen NL op bezoek geweest bij Kamerleden in hun favoriete landschap. Van Groningen tot Zuid-Limburg, op verschillende plekken in het hele land waren er bijzondere ontmoetingen. Wat hebben deze Kamerleden gedaan voor het Nederlands landschap de afgelopen periode? Wat zijn op dit moment de uitdagingen en hoe willen ze zich hiervoor inzetten na de verkiezingen in 2021? Hierover ging Marieke met ze in gesprek. In de interviews delen de Kamerleden niet alleen hun visie op de uitdagingen van natuur en landschap in Nederland, maar ook persoonlijke herinneringen over het landschap waar wij ze in filmden. Benieuwd naar de verhalen? Bekijk hier de filmpjes. 

Cover magazine 4 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Huisje in de natuur

Maak kans op een weekendje in de natuur

Wil jij er even lekker tussen uit? Maak kans op een weekendje weg in de Nederlandse natuur.