Uniek vossenraster in de Hekslootpolder

< terug naar overzicht
12 juni 2018

Afgelopen weidevogelseizoen zijn er speciale vossenrasters geplaatst bij de Haarlemse Hekslootpolder om weidevogels te beschermen tegen vossen. Dit speciale raster is afkomstig uit Duitsland en wordt daar gebruikt om wolven te weren. Binnen het raster zijn grutto- kievit en tureluurpullen succesvol uitgevlogen.

Op de klutenplas zijn zelfs nog nooit zoveel broedende kluten waargenomen als afgelopen jaar. Ook zitten hier visdiefjes, kokmeeuw, en tureluurs.

Vrijwilligers positief

De vrijwilligers van de ‘Werkgroep Hekslootpolder’ zijn vooralsnog positief over de uitkomsten van het raster. Op uitzondering van één vos zijn er verder geen vossen doorgedrongen binnenin het raster. Voor aankomend seizoen gaan we evalueren wat beter kan en hoe we ook deze ene vos te slim af kunnen zijn. Het raster is 1,5 meter hoog en er staat ruim 5000 volt op. Bekijk ook het filmpje op youtube.

Hulp nodig

Voor het opruimen van het vossenraster kunnen de vrijwilligers wel wat hulp gebruiken. Wil je de mensen in de Hekslootpolder helpen? Neem dan even contact op met Martijn Struijff via e-mail.