Uitkomsten Politiek Café georganiseerd door natuurorganisaties

PS Verkiezingen 2023 / Shutterstock
Datum
do. 9 maart 2023

Provinciale Statenverkiezingen in aantocht

Op 15 maart vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats, hét moment om te stemmen voor natuur! Er staat deze verkiezingen veel op het spel voor de natuur, het klimaat en de landbouw. De provincie en de waterschappen zijn aan zet om een klimaatbestendig en natuurinclusieve toekomst van Noord-Holland te realiseren. Om te bepalen op welke partij de kiezer gaat stemmen is het belangrijk om te weten hoe de politieke partijen denken over de belangrijke thema's natuur, water, landbouw en landschap. Daarom organiseerden vijf natuurorganisaties op 8 maart 2023 een Politiek Café in Alkmaar. Bekijk hier alle uitkomsten, stellingen en reacties van de lijststrekkers

Interactie met publiek

Het doel van deze bijeenkomst was de kiezer te informeren over de standpunten van de aanwezige 16 politieke partijen. Het werd een interactieve avond waarbij de lijsttrekkers in gesprek gaan met het publiek. Welke partijen willen werk maken van het oplossen van de huidige problemen rondom natuur, water, landbouw en landschap, en zo ja, hoe? 

Natuurorganisaties

Het Politiek Café werd georganiseerd door Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, IVN Natuureducatie Noord-Holland, Goois Natuurreservaat en Landschap Noord-Holland. Er liggen enorme uitdagingen in het landelijk gebied, voor water, klimaat en biodiversiteit. Provincies maken grote keuzes over hoe ons land eruit gaat zien de komende eeuw. Na de verkiezingen bieden we het nieuwe visiedocument aan, de gezamenlijke visie voor een groen en gezond Noord-Holland.

Bekijk hier de Uitkomsten van het debat

Lees hier meer over de concrete suggesties van de natuurorganisaties.

cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven