Sandsation, jongerenevent ondanks wind super geslaagd!

Yorinde
Datum
di. 14 februari 2023

Bloemendaal aan Zee en windkracht 7

Terugblik jongeren strandnatuurdag 

Bijna tachtig jongeren tussen de 18 en 35 jaar lieten zich niet kisten door het weer en kwamen zondagmiddag 15 januari 2023 naar Bloemendaal aan zee voor Sandsation, een strandnatuurdag speciaal voor jongeren. Burgemeester Elbert Roest opende het event waarna de jongeren met vijf experts het strand op gingen. Gelukkig hadden ze wind mee! Onderweg leerden ze alles over het kustecosysteem en werden alle vondsten bestudeerd waarbij vaak de groene strand app werd gebruikt. Alle niet natuurlijke vondsten werden meegenomen in de jutzakken.

Groene Strand

Boeiende workshop van Arjan Dwarshuis

Uitgewaaid (en natgeregend) vervolgden ze het programma bij Parnassia waar Arjan Dwarshuis, wereldrecordhouder vogelsspotten en bekend van de vogelspotcast, hen meenam in de wereld van de strand- en zeevogels. Een biertje en een bitterbal na deed de rest. Ondanks het weer waren er veel blije gezichten en positieve reacties. Een zeer geslaagd groene strand event!

Op naar een Sandsation Summer Edition!

Op 18 maart 2023 vindt de eerste Groene Strand Pullka-workout plaats. Sportievelingen kunnen zich aanmelden om samen een vogelrustgebied aan te leggen bij Bloemendaal aan Zee.

Meer lezen over dit project

Marijke van Langen

Functie

Projectleider vrijwilligersondersteuning

Bij Marijke kun je terecht voor vragen over vrijwillig natuurbeheer, Het Groene Strand, Betrekken bij Groen fonds, burgerparticipatie en projecten.

Neem contact op
marijke
cover M4 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven