Samenwerking met de Postcode Loterij voor de komende vijf jaar

putter
© Menno Schaefer

Postcode Loterij blijft de Landschappen steunen

LandschappenNL, waarbij ook Landschap Noord-Holland is aangesloten, is erg verheugd te kunnen melden dat de samenwerking met de Postcode Loterij ook de komende vijf jaar door gaat. De Nationale Postcode Loterij verlengt per 1 januari 2021 de samenwerking met LandschappenNL voor een periode van vijf jaar. Sinds 1996 ontvangt LandschappenNL jaarlijks een bijdrage voor de bescherming van natuur en landschap, het behoud van cultureel erfgoed samen met vele vrijwilligers. Onlangs is de samenwerking geëvalueerd en heeft de Raad van Commissarissen besloten de samenwerking voort te zetten.

Bijzondere projecten mogelijk

De provinciale Landschappen en de provinciale Landschapsbeheerorganisaties kunnen dankzij deze steun inspelen op kansen die zich voordoen om natuur, landschap en erfgoed veilig te stellen. Daarnaast is er ruimte om door steun van de Postcode Loterij bijzondere projecten uit te voeren die anders niet makkelijk zijn te realiseren. Zoals het terugbrengen van meer natuur op de Nederlandse stranden in het project Groene Strand, het aanplanten van 10 miljoen bomen in het project Plan Boom en de jaarlijkse Natuurwerkdag, de 11de Noord-Hollandse Natuurdag en het ontwikkelen van routes door de Noord-Hollandse Natuur. We bedanken de Loterij en in het bijzonder de deelnemers die dit mogelijk maken!

Opgericht om goede doelen te steunen

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 3 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 105 goede doelen organisaties met minimaal 40% van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 6,2 miljard euro aan mens en natuur gegeven.  Vanaf 2005 is het format van de Postcode Loterij ook internationaal uitgerold en inmiddels actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland en Noorwegen waar de People’s Postcode Lottery, de Svenska PostkodLotteriet, de Deutsche Postcode Lotterie en de Norsk Postkodelotteri fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia / Goede Doelen Loterijen is de derde grootste private donor aan goede doelen ter wereld.

Meer informatie over 9 belangrijke projecten

NPL logo in foto
Genieten in de Grafelijkheidsduinen / Koos Leek
cover Magazine2 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven