Prijsvraag Madrigalejo: de prijswinnaar is bekend!

Grutto / Menno Schaefer
© Menno Schaefer
Datum
wo. 30 januari 2019

Jannie Tijsen gokte de aankomstdatum het best

Nu de gezenderde grutto Madrigalejo is aangekomen in haar broedgebied, kunnen we de prijswinnaar bekend maken. De meeste inzenders gokten op een vroege aankomst door het mooie weer in februari. Maar, zoals de meeste grutto’s, hield grutto Madrigalejo vast aan haar interne klok en arriveerde ze net als in de voorgaande jaren pas eind maart. Om precies te zijn op 27 maart om 11.55 uur. Van alle inzendingen zat Jannie Tijsen uit het Friese Holwerd er het dichts bij. Zij gokte 24 maart om 16.00 en zat daarmee het dichtst bij. Haar achternaam verraad de familieband met onze boerenlandmedewerker Wim Tijsen. Maar hij heeft haar geen extra tips gegeven. "Nee, zo is Wim niet", zegt Jannie. Sinds ze op Twitter haar broer volgt, leert ze steeds meer over vogels. Ze is er net als Wim mee opgegroeid op het boerenbedrijf. Ze woont nu in Friesland, maar daar zijn niet zoveel vogels. Nienke Kwikkel, onze programmamanager Betrekken bij Groen en Boerenlandvogels, overhandigde op 25 april de nieuwe Vogelatlas van Sovon aan haar.

Heeft ze al een nest? Luister naar Vroege Vogels

Zondag 21 april vanaf 7:00 uur kunt u een reportage beluisteren bij Vroege Vogels radio op NPO1 met onze boerenlandvogelmedewerker Wim Tijsen. Die was met verslaggeefster Jeannette Parramore op pad om uit te zoeken of Madrigalejo inmiddels een nest heeft. En of het haar gaat lukken nu wel voor nageslacht te zorgen na drie mislukte broedpogingen en een jaartje overslaan in Afrika,

Volg de grutto’s

Prijswinnaar Jannie Tijsen (links) ontvangt de Vogelatlas van Nienke Kwikkel
Prijswinnaar Jannie Tijsen (links) ontvangt de Vogelatlas van Nienke Kwikkel
Zendergrutto Madrigalejo in de Donkse Laagten / Bastiaan van de Wetering
© Bastiaan van de Wetering
Foto van de beroemde gezenderde grutto Madrigalejo in de Donkse Laagten in Brabant.
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven