Prijsvraag Madrigalejo: de prijswinnaar is bekend!

Grutto / Menno Schaefer
© Menno Schaefer

Binnenkort maken we de winnaar bekend

Nu de gezenderde grutto Madrigalejo is aangekomen in haar broedgebied, kunnen we de prijswinnaar bekend maken. De meeste inzenders gokten op een vroege aankomst door het mooie weer in februari. Maar, zoals de meeste grutto’s, hield grutto Madrigalejo vast aan haar interne klok en arriveerde ze net als in de voorgaande jaren pas eind maart. Om precies te zijn op 27 maart om 11.55 uur. In de volgende Boerenlandvogelnieuwsbrief zullen we de winnaar bekend maken!

Hoe verging het haar?

Ondertussen kunnen we wel zeggen hoe het Madrigalejo is vergaan. Ze is begin maart in de Donkse Laagten gesignaleerd waar Bastiaan van de Wetering haar fotografeerde (foto onder). Ze ging vervolgens snel door richting Kolhorn. Ze keek eerst rond op haar oude broedplek in de Weerepolder, maar ze heeft zich inmiddels gevestigd in een reservaat van Staatsbosbeheer bij Lutjewinkel.

Heeft ze al een nest? Luister naar Vroege Vogels

Zondag 21 april vanaf 7:00 uur kunt u een reportage beluisteren bij Vroege Vogels radio op NPO1 met onze boerenlandvogelmedewerker Wim Tijsen. Die was met verslaggeefster Jeannette Paramore op pad om uit te zoeken of Madrigalejo inmiddels een nest heeft. En of het haar gaat lukken nu wel voor nageslacht te zorgen na drie mislukte broedpogingen en een jaartje overslaan in Afrika,

Volg de grutto’s

Zendergrutto Madrigalejo in de Donkse Laagten / Bastiaan van de Wetering
© Bastiaan van de Wetering
Foto van de beroemde gezenderde grutto Madrigalejo in de Donkse Laagten in Brabant.
Magazine 1 2019

Vraag gratis het natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je deze keer van alles over de Noordduinen, stinsenplanten en weidevogels. En nog veel meer! Inclusief uitneembare wandelroute door de Noordduinen en de Zandpolder bij Groote Keeten.

Naar boven