Prijsvraag de Hugo. Maak een verhaal over de flora van de duinen

< terug naar overzicht
20 maart 2017

Win De Hugo en € 1000 met een nieuw (beeld)verhaal over de flora van de duinen. De bijdrage kan vele vormen hebben: een kort verhaal, een onderzoek of een daverende foto met ruim bijschrift.

Iedereen mag meedoen: liefhebbers, studenten, onderzoekers en terreinbeheerders. Flora zien we ruim: van alg tot paddenstoel. Ook de opvatting van wat ‘duinen’ zijn is niet benepen: de hele wereld, maar wel de inperking tot de kustduinen: het landschap met zandheuvels onder invloed van de zee. Van 250 tot 2500 woorden, maximaal 20 beelden (incl. grafieken). Van essay tot onderzoeksverslag, van een enkele foto met bijschrift tot beeldverhaal. Stuur minimaal 1 beeld mee. Sleutelwoorden: origineel, duinen, plantengroei. Gemaakt met een frisse kijk en soepele pen. Eén beperking: geen fictie. De verbeelding mag de ruimte hebben (in taalgebruik, interpretatie en het beeld zelf) maar baseer uw verhaal op feiten of waarnemingen (non-fictie).

Door een subsidie van het Hugo de Vriesfonds is uitgeverij Natuurmedia in staat deze prijsvraag uit te schrijven. De HUGO is genoemd naar de naamgever van dit fonds, Hugo de Vries (1848-1935), één van de grondleggers van de moderne botanie in Nederland. Hoofdprijs € is 1000 en wisseltrofee, de ‘HUGO’
Inzendingen worden in hun geheel geplaatst op de website duinenenmensen.nl.

Meer informatie