Ontdek het Noord-Hollandpad op Texel - 12 april a.s

< terug naar overzicht
17 maart 2017

‚ÄčHet Noord-Hollandpad is een gemarkeerde langeafstand wandelroute (270 km) die loopt van Texel naar Huizen. De route bestaat uit 13 etappes met boerenlandpaden, rustige landwegen of voetpaden dwars door Noord-Holland. Op woensdag 12 april a.s. kunnen wandelliefhebbers een deel van het Noord-Hollandpad (etappe 2.) op Texel wandelen, samen met de gedeputeerde Jaap Bond, tijdens een exclusieve voorjaarwandeling

De voorjaarwandeling

De voorjaarwandeling (ca. 12 km) start in Den Burg en wandelaars wandelen een deel van etappe 2. Iedereen is welkom en de deelname is gratis! Tijdens de wandeling vertellen gidsen over de flora en fauna die op Texel voor komt en over de geschiedenis van het eiland. De wandeling voert door een heel bijzonder deel van Texel, met een diversiteit aan landschappen. Onderweg ontvangen wandelaars een verfrissing. Na de wandeling is er gelegenheid om een demonstratie schapen drijven van schapenboer Witte bij te wonen op de schapenboerderij nabij Den Burg.

Aanmelden en meer weten?

Start- en eindpunt van de voorjaarswandeling is: Schapenboerderij Texel, Pontweg 77, Den Burg. Aanmelden is noodzakelijk. Het volledige programma van 12 april a.s. is te vinden op de website van het Noord-Hollandpad. Via deze website kunnen wandelaars zich ook aanmelden. De organisatie van de voorjaarswandeling is in handen van Recreatie Noord-Holland.