Ons Rondje Haarlem wordt Fietsrondje Zuid-Kennemerland

Rondje Haarlem / Monique van den Haak
© Monique van den Haak

Voortaan fietsen langs fietsknooppunten

In de jaren negentig ontwikkelenden we in samenwerking met Haarlems Dagblad een fietsroute langs de mooiste plekjes in de buurt van Haarlem. De route van bijna 50 km kreeg de naam Rondje Haarlem. Na 25 jaar gaan we dit veranderen. Het kost namelijk steeds meer tijd en geld om de bordjes die de route aangeven op orde te houden. Bovendien zijn er tegenwoordig fietsknooppunten. Die kent iedereen en er is via deze knooppunten vrijwel eenzelfde route uit te zetten. Dat hebben we dus gedaan. De bordjes Rondje Haarlem verdwijnen dus, maar de route blijft te fietsen.

Nieuwe naam

We hebben de iets gewijzigde route ook een nieuwe naam gegeven: Fietsrondje Zuid-Kennemerland. Een naam die meer recht doet aan de route. Van Haarlem zie je tijdens het fietsen namelijk bijna niets. Deze nieuwe beschrijving van de route staat in ons blad dat op 15 november 2019 verschijnt en vanaf die datum staat de route ook als download op onze site.

Wil je nog graag de oude route fietsen, kijk dan hier.  Bedenk wel dat de routebordjes er niet meer staan. Overigens zijn er op internet allerlei soorten Rondjes Haarlem te vinden die niet van ons zijn.

Kan je niet wachten?

Hier alvast de fietsknooppunten van het nieuwe rondje dat begint bij Station Overveen: 1 – 21 – 36 - 83 - 82 – 72 – 71 – 68 – 69 – 52 – 80 – 74 – 53 – 88 – 50 – 87 – 33 – 24 – 31 – 10 – 91 – 15 – 16 – 35 – 38 – 39 – 34 – 7 – 99 – 19 – 20 - 1.

cover november

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven